Fuldkornsscones

Jeg er faldet over en hjemmeside, som er fuld af labre opskrifter. Det startede bare med at jeg fulgte dem på instagram, men siden fandt jeg ud af at hjemmesiden virkelig var et besøg værd. Det kræver selvfølgelig lidt omregning fra amerikanske til danske mål, men det er bestemt besværet værd.
Hver søndag går pigerne og jeg til familiesvømning i den lokale svømmehal, og når vi kommer hjem får vi som regel arme riddere eller lignende. I søndags var der bare næsten ikke mere brød fra lørdagens bagning, så jeg måtte finde på noget andet. Jeg tjekkede King Arthur’s Bakery ud, og fandt en nem opskrift på scones. Fordelen ved bagepulverbrød er jo at det ikke skal hæve, så der går ikke længe fra trangen til brød melder sig, til man hiver en nybagt plade scones ud af ovnen.
Disse er bagt med ubleget hvedemel og fuldkornsmel af hvid hvede, men brug det fuldkornsmel du har på lager (rugmel er nok lige groft nok, men grahamsmel ville være fint). De er lækre og saftige, og til trods for bagepulver-delen, som oftest gør brød meget tørt meget hurtigt, er de også gode dagen efter.
Du kan bage dem med kærnemælk eller blot en blanding af yoghurt og mælk. Husk at dejen ikke skal æltes, blot røres hurtigt sammen.
Man kan med fordel komme rosiner eller andre tørrede bær i dejen.

Fuldkornsscones (12 stk)
5 dl ubleget hvedemel
2½ dl fuldkornsmel af hvid hvede
1 tsk salt
2 tsk sukker
1 spsk bagepulver
½ tsk natron
70 g smør
3 dl kærnemælk (eller yoghurt blandet med mælk)
tesukker til drys

Bland de to slags mel med salt, sukker og de to slags hævemiddel. IMG_0900Nulr smørret ud i melblandingen. Tilsæt kærnemælk og rør sammen til en klistret dej. Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i to. Pres hver del til en cirkel (ca. 20 cm i diameter), og del hver cirkel i 6 “lagkagestykker” med en kniv. Placer stykkerne på en bageplade og drys med tesukker. Bag dem i 12-14 minutter ved 225 grader. Afkøles på en rist og spises med smør og marmelade, gerne mens de er lune.

IMG_0911

2 kommentarer
  • Mie-Pil siger:

    Hvad skal man med de 70g smør?

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *