Grundsubstansen i de fleste børnefamiliers køkken er nu engang kødsovsen! Jeg laver altid en ordentlig portion, så jeg har til de travle dage. I dag var egentlig ikke travl, men jeg skulle spise alene med pigerne, og så skulle der være varme-mad til når husbonden kom hjem.
Vi har ikke fået empanadas i en evighed, så her var en kærkommen lejlighed. Jeg lavede temmelig mange, da de altid er et hit i madpakken. Man kan komme lidt af hvert i; vi kan godt lide revet ost, men det er ikke pinedød nødvendigt, det gør dem bare lidt saftigere. Jeg havde en halv squash, der skulle bruges, samt et par kartofler fra gårsdagens karbonade-fest, og bønner har jeg altid i fryseren. Kan du godt lide stærk mad, kan du jo komme et par skiver syltet jalapeno i hver.
Empanadas (ca. 20 stk)
6 dl vand
1/3 pk gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk olie
100 g rugmel
8-900 g hvedemel
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, sukker og olie. Kom først rugmel og dernæst hvedemel i. Ælt til du har en smidig dej. Lad dejen hæve i et par timer.
Fyld:
5 dl. kødsovs
100 g kogte bønner (jeg brugte brune)
100 g revet ost
150 g kogt kartoffel i små tern
200 g revet squash
1 æg
Riv squashen og pres væden ud af den. Vend kødsovs, kartofler, bønner, squash og bønner sammen.
Rul dejen ud til en stor firkant, knap 1 cm tyk og stik cirkler ud (ca. 15 cm i diameter). Kom en stor skefuld fyld på hver og pres kanterne sammen. Brug en gaffel til at presse kanterne godt sammen. Kom empanadas på et par bageplader, og lad dem efterhæve i 20-25 minutter. Pensles med æg og bages ved 200 grader i 10-12 minutter.
Server med en grøn salat og evt. guacamole
Når jeg har fået lavet din kødsovs og smidt dem i fryseren, skal jeg prøve denne opskrift. Den lyder bare god.
Kh. Lis
Lyder som en god plan, Lis 🙂
[…] Visit link: Empanadas […]
Mmm… det ser godt ud Signe. Jeg lavede pirogger i går, som vel egentligt mere eller mindre er det samme. Det er så lækkert med madbrød.
Kh Nadia
Jeg mener også at det er det samme – samme form og med varierende fyld 🙂
Jeg er ret glad for brød i alle former, så brød til aftensmad (og frokost) – namnam!