Jeg elsker cookies, og mener bestemt at den ultimative opskrift er mine efterhånden berømte mavepine-cookies. Dog kan jeg ind imellem lade mig friste af andre blogs og især billeder, så da jeg for et par måneder siden så et billede af disse cookies på instagram, måtte jeg lige teste dem. Smørindholdet er noget mindre end i mavepinerne, til gengæld er chokoladeindholdet højere. Kagerne bliver ved med at være bløde, også når de er kølet helt af, hvilket er ret lækkert. Desuden kan jeg godt lide den snert af kaffe og honning, som de har.
Bløde cookies (ca. 24 stk)
85 g smør
1,2 dl sukker
1,7 dl brunt sukker – gerne muscavado
3 spsk honning
2 tsk vaniljesukker
1 tsk frysetørret kaffe
3/4 tsk salt
1 spsk lys eddike
1 æg
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
225 g hvedemel (gerne ubleget)
350 g mørk chokolade, hakket eller i dråber (jeg bruger Callebaut, som allerede er formet i små dråber)
Pisk det bløde smør, de to slags sukker, honning, vaniljesukker, kaffe og salt sammen. Tilsæt æg, eddike og hævemidler. Pisk igen. Kom mel og chokolade i dejen og saml den lidt hurtigt.
Fordel dejen på to bageplader med et par skeer. Bages på næstøverste rille i ca. 10 minutter ved 175 grader. Lad dem afkøle på en rist, og vent med at fjerne bagepapiret til de er kølet let af – ellers ødelægger du kagerne.
Spis dem mens børnene er væk, eller, nå nej, del dem med dine søde børn 🙂
Nøj de ser godt nok også lækre ud………………
Har lige bagt dem igen, så datteren kunne dele dem ud i anledning af fødselsdag – denne gang med tre slags chokolade. MEGET lækre
Bløde cookies, dem er de vilde med på plejehjemmene, de kan spises uden tænder 🙂
Plejehjems-cookies sælger bare ikke så godt 😉
Det har du nok ret i. “Plejehjems-cookies” er ikke den rette overskrift for et blog indlæg 🙂
De ser meget lækre ud. Er det almindelige chokolade-knapper du har brugt? 🙂
Jeg bruger chokolade fra Callebaut, der er i knapper når man køber dem (i Metro eller Inco)
Jeg er laktose intolerant 🙁 men pyt kan de laves uden chokolade? Har du måske et andet alternativ
Jeg ville nok vælge en anden slags kager, så. Disse bindes ligesom sammen af den massive chokolademængde.
Prøv evt. nogle af mine havregrynskager i stedet (tjek indexet)
Hej Signe.
Jeg ælsker også bløde cookies – for mig er det perfekt når der er NÆSTEN ubagt indeni, hvor andre er vilde med mere knas. Nå men jeg har faktisk fundet de perfekte cookies, på en rejse til New York. Vi besøgte en skøn chokolade-butik der hedder Jaques Torres (måske kender du ham?). Helt uforvarende fik vi købt os en cookie. Det skulle vi ALDRIG have gjort! På den tur var vi tilbage ca. 4 gange i løbet af 14 dage… Jeg har netop fundet en opskrift på Jaques Torres-cookies, på en Martha Stewart hjemmeside, så nu må jeg i gang med at se om jeg kan genskabe magien herhjemme :-))
Lyder meget vanedannende. Elsker bare at finde inspiration på rejser, og så prøve at genskabe det i mit eget køkken