Karrymuslinger med tartarsauce

I går havde jeg en eftermiddagsaftale med Malou, hvilket som regel indebærer te og kage. Jeg havde af uvisse årsager en ubændig lyst til blåmuslinger, så jeg spurgte klidmosteren om hun var med på et smut i Metro, og deling af 1 kilo af sådan nogle fætre. Heldigvis sagde hun ja, så afsted kørte vi. Vi fik indkøbt de største muslinger fra Rømø jeg nogensinde har set, og de blev tilberedt sådan her.
Som regel beregner man 1 kilo til hovedret til to personer, men disse muslinger var så enorme at vi kun spiste lidt over halvdelen. Jeg pillede resten ud af skallerne og lavede dem til frokost i dag. 
Denne måde at lave muslinger på er meget nem, og kan bruges både som en let forret, en del af en tapasmenu eller som frokost. Man kan servere mayonnaise til, eller en sauce tartare, som var mit valg i dag. Normalt er basen her mayonnaise eller fed cremefraiche, men jeg havde kun flødeost i køleskabet, så det blev udgangspunktet – og lækkert var det.
Selvom man er muslingeskeptiker, vil jeg vove den påstand at disse falder i de flestes smag; sprøde, lune og med en fin smag af karry.
Jeg har afstemt opskriften med muslinger i normal størrelse, jeg havde kun 14 gigantiske muslinger, men kunne ikke spise op…

Karrymuslinger med tartarsauce (forret til 2 pers)
20-30 dampede blåmuslingerIMG_0505
2 spsk hvedemel
1 spsk karry
3 dl fritureolie
Tartarsauce:
3 tsk flødeost eller mayonnaise
1 tsk sennep
1 stor cornichon
½ tsk agavesirup
1 tsk kapers

Start med tartarsaucen: Bland flødeost med sennep og sirup. Hak cornichon og kapers fint og bland dem i saucen. Smag på saucen og tilsæt evt. lidt peber eller salt. IMG_0510
Tjek at der ikke er skæg i muslinger, og husk at fjerne “stolen” (det runde stykke brusk som holder muslingen på plads i skallen). Bland mel og karry, og vend muslingerne heri. Kom olien i en lille gryde og varm den op til den syder om enden af en tændstik (ca 170 grader). Steg muslingerne heri til de tager lidt farve og bliver sprøde. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle og server straks med tartarsaucen.

IMG_0513

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i forret, frokost og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

7 kommentarer til Karrymuslinger med tartarsauce

  1. Pingback: Sprøde blæksprutteringe | Signes Mad

  2. Kokke Kongen skriver:

    Det er da en interessant måde at tilberede blåmuslinger på. Da jeg først så billedet, troede jeg det var vanilleis du serverede til 🙂
    Kokke Kongen recently posted..Pulled Pork burger

    • Signe skriver:

      Jeg tænkte faktisk også desserttanken, da jeg ordnede billederne 🙂 Tror man ville blive skuffet, hvis man fik serveret kage med tartarsauce…

  3. Piskeriset skriver:

    Øj Signe, det er da en kæk måde at få muslinger på – det har jeg ikke set før! Sådan en lille basse kunne jeg da godt sætte tænderne i 🙂
    Piskeriset recently posted..Sesamflutes og forskellige oste

    • Signe skriver:

      Det er en meget delikat måde at få muslinger på. Vi lavede det til GourmetGirafferne engang, som en del af en større tapasmenu (hvor alt for meget var friturestegt…).

  4. Klidbanditten skriver:

    Oh la la……det ser bare pragtfulde ud. Skulle hilse fra Max og sige at han er MEGET misundelig 🙂
    Klidbanditten recently posted..Mega muslinger fra Rømø…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge