Om

Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad – og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem. Det er bare vigtigt for mig hvad jeg putter i munden.
Jeg er 44 år, lærer på en efterskole, godt gift og mor til to skønne piger på hhv. 17 og 14 år. Jeg har indoktrineret dem voldsomt fra spæde, så de er begge ret gode til at lave mad, og har holdninger til hvad de spiser. Hver gang de kommer hjem fra en overnatning af en slags, er det første de fortæller, hvad de fik at spise.
Jeg bor i Midtjylland og forsøger for så vidt muligt at handle lokalt og bæredygtigt.

Jeg har blogget siden 2008, og udvikler mig hele tiden madmæssigt. Min familie bruger bloggen flittigt, “når mor ikke er hjemme”, og er ikke blege for at kritisere, hvis jeg ikke har forklaret noget ordentligt. Jeg slår også selv opskrifter op på bloggen; man kan jo ikke huske alting.

Jeg henter inspiration til opskrifter alle steder fra; når jeg spiser ude, læser kogebøger, læser blogs osv. osv. Som oftest laver jeg (og familien) en løs madplan til en måned ad gangen; der kan fx bare stå frikadeller, og så kan man prøve nye opskrifter på tilbehør, i mit køkken står tiden ikke stille!

Hvis du har spørgsmål om dette eller hint kan jeg kontaktes på signeulletved@gmail.com

IMG_1422

Print Friendly

42 kommentarer til Om

  1. Christina skriver:

    Nu har jeg rodet lidt rundt på din side, og det øverste billede bliver ved at følge med, så man sidder her og bliver ganske lækkersulten 😉
    Hvad er det for en lækkerbisken, der er afbildet dér øverst?

  2. Ulla skriver:

    Jeg er nødt til at spørge, hvad er det for en kage du har som billede øverst på siden? Den ser simpelthen så lækker ud!?

  3. Peter skriver:

    Kære Signe! Hurtigt spørgsmål herfra: Ved du om det er muligt at få fat på ubleget fuldkornshvedemel her i Danmark?

  4. Paola skriver:

    Jeg elsker denne side. Jeg er mexikaner og boede i Dk for 10 aar siden, og blev helt forelsekedei danske mad, jeg laver tit dine opskrifter og min familie er super glad for dem.
    Hilsner fra Mexico

  5. Kamilla skriver:

    Først og fremmest tak for en fin blog med aaalt for lækkert indhold! 🙂
    Har du hørt om det arrangement Arla snart holder?
    Tænkte det kunne være en fin måde at inspirere børn og unge lidt til den kreativitet, opfindsomhed og passion for mad, som vi selv sætter så højt 🙂

    • Signe skriver:

      Tak for link. Håber der bliver et lignende tiltag i Århus, når der er Food under Festugen. Det er altid godt at kunne videregive sin passion, det bryster jeg mig af at have gjort til mine egne børn.

  6. Kim skriver:

    Fandt tilfældigvis din side og har allerede nu fundet en masse opskrifter jeg glæder mig til at prøve. 😀 Tak for inspirationen
    Kim recently posted..Tynde pandekager

  7. Sassia Nygaard Ovesen skriver:

    Hej Signe.
    Nu fandt jeg tilfældigvis din blog, og er blevet forelsket i flere af dine lækre opskrifter (specielt dine kageopskrifter), så de skal bestemt prøves!
    Jeg har så kigget rundt på nettet, efter andre blogs med kageopskrifter. Jeg må
    godt nok sige at jeg intet har fundet sammenlignet med din.
    Jeg glæder mig til flere skønne opskrifter 🙂

  8. Ann skriver:

    Jeg har fundet din side ved en tilfældighed og har nu i næsten en halv time siddet og læst på den mange spændende opskrifter, da jeg gerne vil til at gøre mere ved den hjemmelavede madlavning. Mums, hvor har du mange lækre opskrifter. Din side er nu klart gemt under “foretrukne”.. 🙂
    Ann recently posted..Rygestop – effektivt rygestop med laserbehandling

  9. lissi eriksen skriver:

    har læst og brugt nogle af dine opskrifter, de er bare super, glæder mig altid og læsedine sider, venligst lissi eriksen fra ålborg..

  10. camilla Dyrbøl skriver:

    hejsa Signe
    Har fundet din blog i dag og wow der er mange ting der skal afprøves….
    læste at du havde holdt 2×40 års på Levring efterskole. har du været der som lærer eller elev????? Jeg er selv gammel elev fra 94/95. flyttede dog til Fyn et par år senere så har ikke været tilbage på besøg.
    Vil følge din fantastiske blog fremover…
    hilsen camilla

    • Signe skriver:

      Tak for rosen og velkommen til. Jeg var lærer på Levring fra 2011-12, men kunne desværre ikke få forlænget mit vikariat. Jeg var nemlig utrolig glad for at være der – skønt sted 🙂

  11. Camilla skriver:

    Super dejlig blog! 🙂 ny læser med fra Nordsjælland:-)

  12. ULLA SIMONSEN skriver:

    Hej Signe. Skulle lige finde lam på grill – og fandt din side. Har surfet rundt i alle de lækre ting, og har nu sammensat en stor fødselsdagsmiddag med dine ideer. Holder meget af dine krydderier, og skal helt bestemt prøve dine grisestykker Pancetta.
    Da jeg osse laver mad i fórsamlingshuset, så bliver de nu osse “udsat” for Signes mad, og som sådan bliver det annonceret !

    • Signe skriver:

      Så håber jeg at opskrifterne også falder i god jord i forsamlingshuset 🙂
      Jeg skriver jo på bloggen for at andre kan få glæde af mine opskrifter, så det er skønt med positiv respons.

  13. Lene Møller skriver:

    Mums – googlede porcheret kyllingebryst og kom ind på din blog, hvor jeg omgående blev ledt på afveje og faldt i dine kageopskrifter… mazarintærten med havregryn og nødder da prøves af ved førstkomne lejlighed og vil helt sikkert falde i god jord hos familien. Men det er jeg nu sikker på, at pitabrød med porcheret kylling også vil. Din blog er fluks gemt under favoritterne :o)

  14. Tine skriver:

    Hej Signe

    Har lige lavet din rabarber kage! Wauw den er god!!!!
    Skal sige dig – jeg er nyligt sprunget ud som haveejer, og endda sådan en rigtig heldig en som har RIGELIGT rabarber i haven. Hvad skal sådan en tidligere stenbros rotte bruge dem til? Ingenting, for jeg spiser ikke marmelade og gider ikke rabarber som grød… Suk, så halli hallo, blev jeg lige glad da der dukkede en kage op midt i min desperate google søgning? Meget!

    Tusind tak for hjælpen! Nu har jeg luret idt videre på din side, og deeeeet kunne man da godt blive forfalden til 😉

    Tine

    • Signe skriver:

      Sikke heldig du er, at have haven fuld af rabarber. Husk også at lave saft af dem – det er virkelig også godt.
      Dejligt at du kan bruge mine opskrifter, det varmer nu en bloggers hjerte 🙂

  15. Pia Nielsen skriver:

    Hej Signe.
    Hurra jeg fandt din dejlige opskrift på en tomat salat uden ost. Den smager så go’ 🙂
    Hilsen Pia

    • Signe skriver:

      Godt at høre. Jeg elsker bare tomatsalat, og spiser det mindst en gang om ugen hele sommeren igennem. Synes simpelthen at det er synd for tomaterne med mozzarella – som jeg ellers godt kan lide i andre sammenhænge 🙂

  16. Camilla Sejerøe skriver:

    Kære Signe

    Jeg har lånt et billede (Brændende kærlighed), men har tydeligt angivet at det er dit, og linket hertil. Håber det er ok!

    MVH Camilla (millesmad)
    Camilla Sejerøe recently posted..Ugens madplan uge 11

  17. Skøn blog. Jeg brændte hummerbisquen på første gang, men idag prøver jeg igen. Jeg er sikker på den bli’r forrygende.

    kh Karen-Marie

  18. Signe skriver:

    Hej
    Det lyder godt nok mærkeligt. Er du sikker på at din ovn har den rette temperatur?
    I mange år afsvor jeg runde brød, fordi jeg flere gange havde oplevet at de var helt rå i midten. Efter at jeg er begyndt at bruge bagesten samt højere temperatur til brødbagning, har jeg dog ikke haft nogen problemer.
    Jeg vil nok foreslå dig at bage boller et stykke tid, for derefter langsomt at gå op i størrelse, og justere bagetiden derefter – for ikke at blive helt bageforskrækket 🙂
    Jeg har ikke ret mange erfaringer med bagning af tørgær, er det virkelig ikke muligt at få alm. gær i England?
    Hilsen Signe

  19. sofia G skriver:

    Hej

    Tak for en fantastisk side!

    Jeg bor i London og bager en del – desværre ofte med tørgær. Min mor har dog lige haft en noget frisk gær med til mig.

    Jeg har bagt to flotte speltbrød og et stort flot bondebrød på min bagesten (af to forkellige omgange)

    Da de kom ud lød de hule, lækre og færdige når man bankede på dem. Efter de var kølet af sank de og da jeg skar dem var de helt rå inden i! efter 45min på ca. 220grader. Den rå dej nærmest flød ud.

    Nogen ide om hvad jeg har gjort forkert?

    Jeg bager ofte men de sidste to brød jeg har lavet er gået helt galt! Har helt mistet bagmodet. Jeg har bagt i mange år men dette er aldrig sket før, og nu er det så sket to gange i træk hm…

  20. Janni nielsen skriver:

    Hej Signe

    Jeg er tilfældigt stødt på din side, som jeg fremover vil følge. Jeg er også tosset med mad!
    Jeg er lige kommet hjem fra kokkeskole i Toscana og mener også smag er det vigtigste og bryder mig heller ikke om halvfabrikata eller helfabrikata. Bager også altid mit eget brød og bager ofte kager, og i det hele taget synes jeg det er vigtigt at give maden den har brug for for at udvikle den rigtige smag!

    Fedt der er andre “nørder” derude!

    Mange hilsner
    Janni

  21. Jens skriver:

    Googlede “grønlangkål” og ramlede ind i din fine madblog – tak. Du har fået en ny læser i København og jeg har et par stykker jeg kan sladre til om signesmad.dk. Det kan godt se ud til at kaninragouten bliver nytårsmaden og den bliver prøvekørt ligeså snart jeg finder en kanin!

  22. Tina skriver:

    Stort tillykke med din fine nye side :o) Den er rigtig fin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge