Ingefær

Jeg har i mange år været lidt træt af ingefær. Ikke smagen på nogen måde; elsker den der søde, krydrede, pludselig stærke smag. Ingefær er både godt i det søde og det salte køkken, fx i ingefærkager eller i forårsruller, og jeg har det næsten altid på lager. Det kan bare være vanskeligt at skrælle et stykke ingefær uden at halvdelen går til spilde – det knudrede ydre gør det besværligt at skrælle med en kniv eller en tyndskræller. Jeg har derfor fundet ud af at man kan bruge en teske (!!!) – du gnubber bare på skrællen med siden af skeen og ingefæren bliver helt fin og ren. Man kan på den måde også komme ind i alle kroge uden at skulle skære alle kanterne af. Når man har ordnet hele ingefæren, kommes den i en plastikboks og puttes i fryseren – så kan man bare tage det ingefær op man skal bruge, og det kan sagtens rives i frossen tilstand. På den måde slipper man for spild, og får brugt hele ingefæren, inden den udtørrer på bunden af grøntsagsskuffen.

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i råvarer og tagget . Bogmærk permalinket.

9 kommentarer til Ingefær

  1. Mette Lindgaard skriver:

    Fedt! Tak for tippet 🙂

  2. Marie skriver:

    Ja, det er altså smart det med ske-skrabning. Tak for tip, søs 🙂
    Marie recently posted..Hvor barnlig er du

  3. Den frosne del kendte jeg godt – men tippet med teskeen er super! God weekend;o)
    Krutters Krøller recently posted..At læse i tebreve

  4. Pingback: Ingefær | Madbevægelsen -- danske madblogs

  5. Anne-Mette skriver:

    Det er da bare lige et super godt trick. Det bliver afprøvet i aften, hvor jeg skal bruge frisk ingefær. Jeg ærgrer mig nemlig også over, at der går så meget til spilde hver gang.
    Tak fordi du delte tippet med os.
    God weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge