Daddelkugler x2

For et stykke tid siden lancerede den skønne Nada den såkaldte Madbloggerudfordring, hvor 53 madbloggere har fået tildelt hinandens blogs, og derfra skal finde og tweeke en opskrift på deres helt egen måde (søg evt.på #madbloggerudfordringen på de sociale medier). Jeg var vist en af de allersidste til at melde mig, da jeg ikke rigtig har haft så meget tid til bloggen i de sidste måneder, og heller ikke får det frem til jul, da vi står overfor at skulle flytte.
Nå, men det lød alligevel for sjovt til at jeg kunne takke nej, så jeg fik tildelt bloggen Cozy Cooking, som jeg overhovedet ikke kendte til, og så var det ellers bare at lægge hovedet i blød. Jeg bladrede igennem stort set alle opskrifter, og endte til sidst med det seneste indlæg på bloggen; dadelkuglerne.  
Jeg var i Inco i den forløbne uge for at handle ind til en italiensk aften, som jeg var underviser på, og et helt kilo saftige dadler, som var sat ned til det halve grundet datomærkningen, nærmest faldt ned i vognen. Resten af ingredienserne til kuglerne havde jeg heldigvis på tørlageret. Ideen med det første hold kugler var at ramme smagen fra mit yndlingsjuleslik; havregrynskugler (ingen jul uden!), og jeg er meget imponeret – smagen er faktisk meget lig de ægte, bare helt uden sukker og smør. Jeg tror min søster bliver ellevild, når først hun får prøvet dem; hun er, om muligt, endnu vildere med havregrynskugler end jeg. Eneste anke er, at de ikke bliver hårde i køleskabet, dadlerne forbliver jo bløde.
Den anden version er en luksusvariant med lakrids, hvid chokolade og frysetørret hindbær, og er virkelig delikate. Da jeg lavede massen havde jeg svært ved at smage lakridsen, så jeg kom lidt ekstra i. Når først de er dyppet i hvid chokolade og er blevet kolde, smager lakridsen ekstra meget igennem, så det er lige noget for salmiak-elskerne herhjemme. Jeg skriver opskriften med bare en enkelt teskefuld lakridspulver, selvom jeg endte med halvanden, men prøv dig frem, der er også kæmpe forskel på lakridspulvers styrke.

Daddelkugler x2 (ca. 25 af hver)
Version 1:
200 g dadler uden sten
30 g mandler
30 g kokos
1 spsk kakao med top
1 spsk frysetørret kaffe opløst i 1 spsk kogende vand
kokos til rulning

Version 2:
200 g dadler uden sten
30 g mandler
30 g kokos
1 tsk lakridspulver
½ spsk kakao
1-2 spsk vand
100 g hvid chokolade til overtræk
1 spsk frysetørret hindbær til drys

Fremgangsmåden er stort set den samme:
Kom dadler, mandler, kokos og kakao i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt kaffe eller lakrids+vand. Blend til en jævn masse. Kom massen i en dyb tallerken og gør overtrækket klar. Kom kokosmel i en skål, og rul massen med kaffe til kugler, der vendes i kokos. Overfør til en lufttæt beholder og stil på køl.
Smelt forsigtigt den hvide chokolade, enten over vandbad eller i microovnen. Tril massen til kugler og vend dem i chokoladen. Drys med frysetørret hindbær og lad chokoladen størkne. Overfør dem til en lufttæt beholder og opbevar dem på køl. Spis kuglerne med god samvittighed, de er måske ikke kaloriefri, men i hvert fald klart sundere end andet slik.

IMG_1591

Print Friendly, PDF & Email

Om Signe

Foodie, mor til to, lærer, hustru, storgrinende
Dette indlæg blev udgivet i slik og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

15 kommentarer til Daddelkugler x2

  1. Pingback: Madblogger Udfordringen | Det er bare sundt

  2. Pingback: Kringle med creme og remonce | Signes Mad

  3. Anne-Marie skriver:

    Har du prøvet at fryse dem? Jeg har lavet powerkuglerne inspireret af valdemarsro, og jeg synes de fik den helt rigtige hårdhed på frost. Og så er der lige den bonus at de holder endnu længere.

    Mvh.
    Anne- Marie

  4. Tina skriver:

    Done! Mums, de smager godt. Kun 1. Variant….
    Tina recently posted..Har jeg brug for endnu en hobby?

  5. Signe skriver:

    Kan du så komme derud 😉

  6. Tina skriver:

    Sidder lige og overvejer om jeg skal gå i køkkenet. Har det hele på lager…… De ser lækre ud. Har før lavet dadel/lakridsko.rent og det var lækkert.
    Tina recently posted..Har jeg brug for endnu en hobby?

  7. Marie skriver:

    De er så skidegode, Signe! Og Irma var helt vild med at være med. Det var hende der sørgede for udstening af dadler og rullen i kokos – god arbejdsfordeling 🙂

  8. Kokkekongen skriver:

    Er det det som man kalder for sund slik 🙂
    Jeg købte sidste uge en rulle marcipan med formålet at lave lidt julekonfekt. Men inden jeg så mig omkring havde jeg spist den som var det en banan.
    Kokkekongen recently posted..Smelt plastikposerne sammen

    • Signe skriver:

      Elsker også marcipan- og nougat, ikke mindst. Kan sagtens spise sådan en gang blød nougat ren (kan anbefale den mørke nougat fra Woodshades)

  9. Jeanett Kaare skriver:

    Og ingen havregryn?

  10. A + K = ♥ skriver:

    Mmh, lækkert – jeg elsker daddelkugler i alle varianter – kokos, kakao, lakridspulver, blandede nødder, peanutbutter, mørkchoko eller tranebær, jeg er nem 😀 Det hele er himmelsk.

    – Anne
    A + K = ♥ recently posted..Hjemmelavet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge