Jeg kom vist til at nævne at jeg havde lavet tapenade i sidste uge, uden at komme med opskriften – strengt af mig! Jeg elsker tapenade, og syntes det er godt både på rugbrød og franskbrød, i pitabrød og som topping til crostini – ja, mulighederne er nærmest uendelige! Prøv det på nybagt rugbrød, eller på små toasts med lidt tomat og ost over og grillet i ovnen – mums! Man kan sagtens lave det med de billige oliven på glas, men hvis du i stedet går ned til din lokale indvandrerbiks, og køber gode sorte oliven i løs vægt, så bliver tapenaden altså også bedre.
200 g sorte oliven
1 spsk kapers
1 fed hvidløg
lidt frisk rosmarin
lidt peber
1-1½ dl olivenolie
Blend det hele sammen, juster konsistensen med olie, og smag til. Der skal formentlig ikke salt i, da kapers er temmelig salte, men smag lige på det! Kom det i en tætsluttende beholder og opbevar det på køl (det kan holde i ca. 10 dage – hvis ikke det er spist inden!).
Jeg elsker Tapenade,på ristet brød, jeg tror jeg laver en portion af grønne oliven, fordi det er hvad jeg har stående i spisekammeret, så du gav inspiration!
Mvh. Vibeke
Superdejligt at høre 🙂 Det er jo den primære årsag til denne blog!
[…] med det. Denne er lidt grov i det, og er derfor nok ikke til tapenade-nybegyndere (prøv i stedet denne), da den smager meget af oliven, men heldigvis ikke af mærkelige tilsætningsstoffer osv. Med […]
[…] stod på Antipasti bestående af Sott’olio, tapenade, basilikumpesto, fyldte salvieblade og to lækre italiensk pølser. Primi bestående af ravioli med […]