Spidskålsalat med hindbærdressing

Nu er det danske efterår officielt startet, men det er jo heldigvis ikke det samme som at det er slut med salat. Tværtimod!
Spidskål er i min bog det mest anvendelige kål i det danske køkken; det er superlækkert i salat, men også vildt godt i varme retter. Hvor jeg nogle gange godt kan synes at hvidkål kan være svært at få brugt, flyver spidskålet nærmest ud af grøntsagsskuffen og ned i vores maver.
I går var jeg et smut ude ved Ømosebær, for at hente en kasse med de smukkeste gule hindbær.

IMG_5224

Smagen er lidt syrligere og konsistensen lidt fastere end ved almindelige røde hindbær, og derfor tænkte jeg straks at bærret ville fungere godt i det salte køkken. Det blev til en omgang chutney samt denne lækre salat, hvor hindbærrene fungere som base til dressingen.
Hvis du ikke kan få fat i gule hindbær, kan røde sagtens bruges – og det røde spidskål smager altså ikke anderledes end det almindelige – det ser bare pænere ud.

Spidskålsalat med hindbærdressing
1 rødt spidskål
75 g hindbær (gule eller røde)
25 g hasselnødder
1 spsk hyldeblomsteddike (eller anden lys kryddereddike)
3 spsk olivenolie
lidt salt og peber

Halver spidskålen og fjern evt. grimme blade yderst. Skyl kålen og dryp den godt af. Snit den fint og læg den på et fad.
Kom 25 g hindbær i en skål og mos dem med en gaffel. Tilsæt eddike, ½ tsk salt og lidt friskkværnet peber. Hæld olivenolien i mens du rører med gaflen. Smag på dressingen; og juster smagen efter behov (er den for sur tilsættes mere olie, for fad, tilsættes mere salt). Hæld dressingen over kålen og lad det trække i en halv times tid.
Kom hasselnødderne på en lille pande og rist dem til de begynder at dufte, og skallen krakelerer. Hæld dem over på et rent viskestykke og gnid skallen af. Hak nødderne groft.
Drys nødderne over salaten og pynt med resten af hindbærrene. Server og nyd!

IMG_5228

Dette indlæg indeholder affiliate links

1 kommentar
  • […] ← Spidskålsalat med hindbærdressing […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *