For mig er det her indbegrebet af sommermad; meget let og lækkert – og de par gange vi har været i Spanien har vi fået det til frokost et utal af gange, namnam. De første mange gange jeg lavede det, kunne jeg ikke få kartoflerne til at blive helt rigtige, de blev enten for hårde eller for splattede, men for et par år siden, så jeg en spansk dame på morgenfjerner, der stegte dem under låg – og det virker altså!!!Jeg kommer altid tortillaen i ovnen, men den kan også steges langsomt og så vendes, men det er altså MEGET lettere at knalde den i ovnen i 20 minutter!
I Spanien får man det primært til frokost, men med et stykke brød til samt lidt salat fungerer det fint som aftensmad. Ungerne er ret vilde med tortilla – specielt fordi vi får ketchup til…
125 g kogt skinke
100 g fast ost (der kan smelte)
10 æg
1 dl vand
300 g nye kartofler
1 løg
salt og peber
olivenolie
Rens kartoflerne, og kom dem i en dyb pande med rigeligt olivenolie. Steg et par minutter, skru ned og sæt låg på panden. Efter 5 minutter tilsættes løget skåret i skiver. På med låget, og lad det stege i yderligere 5-10 minutter til kartoflerne er møre. Slå æggene ud i en skål, pisk dem let sammen med vand og kom salt og peber i. Skru op for panden igen, tilsæt æggemasse, lad det sætte sig et par minutter og kom så skinke og ost skåret i tern på. Sæt panden i ovnen ved 200 grader i omkring 20 minutter. Server straks med grøn salat, brød og ketchup!
Ammenam. Sådan en tortilla er bare lækker! Også som morgenmad, i øvrigt, som de gør i Spanien. Og man kan jo variere i det uendelige, hvis man har lyst…Uhm.
Nemlig ja, Spaniens svar på pizza – bare se at få brugt resterne på en konstruktiv måde 🙂
Uhm, konsistensen ser dejlig let og luftig ud. Jeg har faktisk aldrig smagt det… det er vist en fejl!
Det er bare at kaste sig ud i det, Hanne 🙂