Slutty Brownies; den ultimative brownie!

Fornylig blev jeg kontaktet af Meincupcake.de, som gerne ville have lov til at sende mig nogle bageforme. Min springform stod alligevel til udskiftning, og jeg har længe ønsket mig en kvadratisk form, så jeg takkede ja. Selvom butikken ligger i Tyskland, gik der ikke mere end en uge førend jeg stod med de lækreste bageforme. Jeg har før haft silikoneforme, der bøjede når man fyldte dej i, men disse holder flot på faconen. Desuden er det klart en fordel at de kan gå direkte fra fryser til ovn – og kan vaskes i maskinen.
Problemet var nu, hvad skulle jeg bage i sådan nogle nye forme?
For et års tid siden, havde jeg en amerikansk elev i min klasse, og hun fortalte mig om ‘Slutty Brownies’, hvor Chocolate Chip Cookies, Oreos og Brownies bliver til én kage. Jeg har længe samlet mod til at bage disse brownies, men måtte først lige have nogle Oreos jeg kunne komme i. Da jeg jo ikke tåler margarine, nyttede det ikke noget blot at købe en pakke, så i søndags bagte jeg 1½ portion; familien skulle lige smage et par enkelte, inden jeg kom dem ned i denne kage. 
Den oprindelige amerikanske opskrift er med to slags dej-mix og en pakke Oreos, men jeg er nu engang mest til at lave ting fra bunden. Jeg fandt en opskrift, hvor de to slags kagedej var hjemmelavet, men endte alligevel med at bruge mine egne opskrifter på hhv. mavepine-cookies og amerikanske brownies. Desuden var der slet ikke nødder i nogle af de amerikanske opskrifter, og det valgte jeg at tilføje, da jeg bedst kan lide cookies med nødder. De kan selvfølgelig udelades, hvis du bedre kan lide cookies kun med chokolade.
Jeg blev positivt overrasket over hvor meget bid, de hjemmebagte Oreos bibeholdt, samtidig med at kagen hænger fint sammen. Husk at lade den blive HELT kold, inden du begynder at skære i den, det gør simpelthen at du får nogle pænere stykker.
Du kan sagtens fryse noget af kagen ned, den kan holde sig i nogle måneder på frost.

Slutty Brownies (en form 23*23 cm a la denne)
25 Oreos, evt. hjemmebagte
Browniedej:
1 æg
25 g kakao
1/4 tsk salt
1/4 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
½ tsk frysetørret kaffe
125 g smør
125 g rørsukker
60 g hvedemel
100 g hakket, mørk chokolade
Cookie-dej:
125 g smør
50 g muscavadosukker (eller brun farin)
110 g rørsukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
½ tsk natron
1/4 tsk salt
150 g hvedemel
100 g hakket, mørk chokolade
50 g hakkede hasselnødder

Start med brownie-dejen: Smelt smørret i en gryde, og kom sukkeret ned til det. Lad det stå på eftervarmen, så sukkeret smelter let. Kom ægget i en skål med kakao, bagepulver, vaniljesukker, salt og kaffe og pisk det sammen. Tilsæt det varme sukker-smør, mens du pisker. Pisk det grundigt sammen. Vend mel og chokolade sammen og rør det i dejen med let hånd. Stil dejen til side.
Til cookie-dejen smelter du smørret (gerne direkte i røreskålen ved at bruge microovnen). Pisk det smeltede smør med de tre slags sukker. Tilsæt ægget og pisk grundigt. Bland mel med natron og salt og pisk det i dejen. Tilsæt den hakkede chokolade og nødderne.
Silikoneforme behøver ikke at smøres, men bruger du en anden slags form skal den smøres grundigt, eller beklædes med bagepapir.
Fordel cookie-dejen i formen og læg Oreos i et lag over dejen.
IMG_2023

Top op med brownie-dej, og sørg for at alle Oreos er dækket.
IMG_2030
Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Lad den afkøle på en rist, og sørg for at den er fuldstændig kold, inden du forsøger at tage den ud af formen.
Læg den kolde kage på et bræt og skær ud i SMÅ brownies; de mætter enormt, så 3*3 cm er fint.
IMG_2038

Dette indlæg indeholder affiliate links, men alle ord og meninger er mine egne!

5 kommentarer
  • Piskeriset siger:

    Alene navnet får mig til at spontan-elske den kage 😀
    Jeg er ikke til Oreos, men det kan være, jeg skal prøve at lave den med alm. chokoladecookies på et tidspunkt – den lyder i hvert fald temmelig besnærende 🙂

  • Pernille siger:

    Slutty-brownies! I love it 😀

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *