Det betyder så også at man mindst én gang om ugen i disse måneder mødes og spiser med mennesker som man kun kender via sine børn – og går ungerne både i samme fritter, klasse og fritidsaktivitet, kommer man hurtigt til at sidde lårene af hinanden – det kan være meget hyggeligt, men som regel ville man hellere have spist mad derhjemme.
Heldigvis sidder min mand i forældrerådet for fritteren, så gårsdagens arrangement blev afsluttet med at vi skulle have mad med til os selv, og så bare spise det sammen med de andre forældre og børn. Da vi først skulle deltage i fritterens sommer-OL, indebar det ligesom kold mad – så jeg valgte nogle lækre sandwiches. Jeg havde set opskiften på
Klidmosters tog-madpakke, og ville gøre hende kunststykket efter. Min mand fablede om noget skinkesalat som jeg engang lavede til ham (skinkestrimler, løg, majo og basilikum), men da jeg aldrig selv har kunnet lide det, ville jeg lave en 2010-version (den anden fandt jeg på midt i halvfemserne…).
Nå, men store flutes blev bagt, en kæmpe portion mayonnaise blev rørt (så er der også til burgere i dag!), og så gik jeg ellers i gang med snitteriet.
Salaten blev lidt vel våd, så jeg vil nok udvande agurkerne en anden gang, men godt smagte det – det er sådan en kombi af sommersalat og skinkesalat, og den er dejlig frisk.
Start med mayonnaisen:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk dijonsennep
½ tsk hvidvinseddike
lidt salt
2 dl neutral olie
Kom blommerne i en skål med sennep, eddike og salt. Pisk et minuts tid med en håndmixer. Kom olien i lidt ad gangen og pisk grundigt til du har en fast mayonnaise.
Skinkesalat (til ca. 5 store sandwiches)
2 spsk mayonnaise (med top)
½ bæger rygeost
1 tsk grovkornet sennep
2 spsk skyr (eller græsk yoghurt)
salt og peber
200 g skinke i tern (evt. hjemmekogt, ellers bare sådan en pakke)
½ agurk
6 radiser
1 lille løg
2 spsk klippet purløg
Start med at røre mayonnaise, rygeost, skyr og sennep til en lind dressing – smag til med lidt salt og peber. Kom skinken i. Skræl agurken og tag kernerne ud. Skær agurken i små tern. Radisernes ordnes og skæres i små tern – løget hakkes. Kom grøntsagerne ned i dressingen og vend rundt. Lad salaten trække et par timer på køl og kom den så i godt sandwichbrød sammen med et salatblad.
Husk at pakke servietter, til når sandwicherne skal spises, det ser sjovt ud uden 🙂
Oh la la….det er en skinkesalat helt efter mit hovede. Fikst med både rygeost og radiser. Kram M
Ja, det var jo netop sommersalat-inspireret (og så var der et bundt radiser i ugens kasse!).
Knus