Jeg har før lavet lammerullepølse, men dette er mit første forsøg udi svine-genren (!!!). Slagene fra den lille gris var så små, at de tilsammen vejede 650 g, så det blev et ret lille rullepølse. Et normalt svineslag vejer omkring 1½ kg, så der skal man lige huske at gange op. Kogetiden bliver også ½ time længere. Under kogningen svinder kødet temmelig meget, så den færdige rullepølse vejede 470 g – lige nok til en god frokost med forældrene (gæt, hvor vi skal hen i morgen?)
Rullepølse
1 svineslag (grundet størrelsen brugte jeg 2) á 650 g
2 spsk groft salt
2 tsk sukker
20 stk. hel allehånde
1 spsk peberkorn
1 tsk groft salt
1 spsk frisk salvie (eller 1 tsk tørret)
1 spsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)
½ hakket løg
Fond til kogning
Er der store klumper fedt på slaget, pudses de af først. Salt og sukker blandes og drysses ud over slaget. Kom det i en frysepose, og læg det på køl 1 døgn.
Kom allehånde og peber i en morter og stød det groft. Tilsæt salt, salvie og timian, og mos det grundigt. Kom tilsidst det hakkede løg i og stød det let.
Tag kødet ud af posen, skyl det overskydende salt af, og dup det tørt med køkkenrulle. Fordel krydderblandingen på slaget, og rul det stramt sammen. Snøres med kødsnor. Kom rullepølsen i en gryde med fond (evt. vand kogt med porrer, krydderurter, løg og peberkorn), og lad den simre ved svag varme i 1½ time. Sluk for gryden og lad kødet trække yderligere en halv time. Kom kødet i en rullepølsepresse (alternativt mellem to brædder), og lad den stå på køl natten over.
Serveres med pickles på frisk rugbrød– mums!
[…] Rullepølse Posted in Signes Mad « Spareribs Hello world! » You can leave a response, or trackback from your own site. […]
Wow den er blevet flot! Rullepølse har for mig altid været en af de der ultimative hjemmelavede ting, jeg aldrig har prøvet at lave, men må få lavet engang.
Det tog også mig en del år at tage mig sammen til – og som så mange andre ting, var det langt nemmere end påregnet 🙂
Nå ja, og så kan man jo godt låne en rullepølsepresse, hvis det er…
Sådan er det faktisk tit og oftest resultatet værd.
Hej Signe
Skyndte mig ind og finde din blog, mens jeg havde adressen i hukommelsen. Den er bare supergod. 🙂 Glæder mig til at følge den. Har linket på Facebook, så de, som jeg er venner med der, kan følge med, hvis de har lyst.
Mange hilsner
Birgit
Tak Birgit. Jeg linker også til dig 🙂
[…] bruge ærter fra frost, men helt friske ærter smager bare SKØNT. Jeg havde lidt fond tilbage fra rullepølsekogningen, men en god grøntsagsbouillon er altså også anvendelig. Så vidt jeg er orienteret, er […]
Hej Signe.
Prøv at lægge din rullepølse i en stegepose, 180 grader i ca. 1,5 time.
Fordelen ved denne metode er, at al saften og krydderier bliver deri og
giver en fantastisk god smag.
Hilsen
Lisbeth
Ville nok foretrække Rømertopfen fremfor stegepose, som jeg aldrig bruger, men ellers godt tip. Tak