Jeg har ikke lavet hjemmelavet pasta i flere år. Undskyld til pastamaskinen, som virkelig havde det tykkeste lag støv på kassen, som jeg kan præstere i mit hjem. Også undskyld til maven, som jublede da den første mundfuld kom over læberne – det SKAL jeg bare lave noget oftere!
I forhold til den times arbejde det tog at lave to (store) portioner fyldt pasta, var det bestemt besværet værd! Jeg satte ud med tanken at jeg ville lave ravioli, men fik undervejs panikangst for at de bare ville falde fra hinanden under kogningen, så jeg lavede resten til tortellini. Kogetiden er den samme, og intet fyld faldt ud – det var virkelig et suverænt søndagsmåltid.
Jeg er fornylig (i fredags) blevet den lykkelige ejer af foodprocessoren over dem alle, en Magimix, og den var både super til dej og fyld.
Jeg fandt en opskrift på fyld i Sølvskeen, tweekede den lidt, og det smagte skønt – skinke og ost er en suveræn klassiker i alle afskygninger.
Efter grydeskeens fine brugsvejledning gik det nemt nok med at lave tortellini – dog skal man ikke lade pastapladerne tørre i solen, mens man ruller – de bliver lidt umedgørlige af det!
Fyldt pasta med skinke og ost (2 sultne personer)
Pastadej: 3 æg og 300 g hvedemel (gerne Tipo 00)
Fyld
125 g frisk mozzarella
75 g parmesan
100 g ricotta
100 g kogt skinke
1 spsk persille
lidt peber
1 æg
1 æg til pensling
Lidt let tomatsauce og lidt friskrevet parmesan til servering
Start med at lave pastadejen, som jeg blot kører i foodprocessoren til dejen samler sig. Kom den i en plasticpose og lad den hvile et kvarters tid.
Til fyldet kommes ricotta, skinke, persille, parmesan og æg i en minihakker og køres til
parmesan og skinke er finthakket. Tilsæt mozzarellaen i kvarte og kør til du har en lidt grynet masse – smag til med peber (der er rigeligt salt i skinke og ost).
Rul pastaen til lange tynde plader (på pastamaskinen til den næsttyndeste indstilling). Til ravioli halveres pladerne på langs, en teske fyld lægges pr. 5 cm, og der pensles med æg rundt om fyldet. Den anden halve plade lægges over, luftes presses forsigtigt ud, og sammenføjningerne presses godt sammen. Skær raviolierne fra hinanden og læg dem på et meldrysset bræt.
Til tortellini skæres pastaen ud i kvadrater, en teske fyld lægges på midten, æg smøres rundt om og pastaen foldes diagonalt. Fold den en gang mere og sæt enderne sammen.
Kog pastaen 5-7 minutter i rigeligt saltet vand og vend dem med lidt tomatsauce, og drys parmesan over. Serveres rygende varm med en skål grøn salat efterfølgende.
Wow, super lækkert 🙂
Møs
Nøøøj… altså, det ser dejligt ud 🙂
Gemalen har også flere gange mindet mig om, at vi skal huske at låne hans forældres pastamaskine… det må være sjovt selv at lave pasta 🙂
så kom du endelig i gang med den pasta 😉
håber at se jer i salonen salon salon her engang i løbet af sommeren… jeg koger løs dernede nu om dage
hils
ciao
jakob
Orv hvor er de altså bare fine dine tortellini. Dejligt at du har overstået eksamen (og tillykke iøvrigt), så vi kan følge med i dit kulinariske liv igen 😉
Kh Nadia
@Malou: Tak -selv møs, du Roskildefarer!
@Jakob: Det gjorde jeg nemlig 🙂 Og det er da ikke utænkeligt – jeg hilser.
@Piskeris: Jeg huskede det som mere besværligt, og det er det hele værd. Pastapladernes ureelle ender blev revet i stykker, og kogt i 2 minutter, vendt med lidt smør og parmesan -det er den reneste form for pasta og det smager så englene synger 🙂
@Nadia: Tak, jeg var også selv meget tilfreds – ja, det bliver dejligt med lidt mere tid til bloggen!
Jeg tænker det samme, hvergang jeg får taget mig sammen til at lave frisk pasta. Det smager jo fuldstændigt vidunderligt. Måske vi skal lave en pagt: "Vi lover at lufte vores pastamaskine tit!!!"
De ser SÅ lækre ud dine tortillinier.
@Hanne: Jeg lover højt og helligt at bruge min pastamaskine mere end hvert 3. år 🙂
Tak, de smagte uovertruffent.
[…] ud af at det var beregnet til pasta, og i dag fik jeg endelig prøvet det af. Med en god portion pastadej, og en lækker tomatsauce, fik jeg ret hurtigt lavet et meget lækkert og velsmagende måltid […]
Det ser fantastisk ud. Det må jeg prøve selv om jeg netop har rundet de 80 og stadig er ungkarl
I køkkenet er man evigt ung 🙂 Og det er jo vigtigt at spise godt i alle aldre!
[…] en let sødlig smag. Jeg har oftest brugt ricotta til at blande med spinat (eller med skinke, som her)og komme indeni pasta, men har da også fået serveret decideret ricottatærte som dessert i […]