Nemt madbrød

Normalt er jeg ikke særlig begejstret for hurtighævet brød, da jeg tit synes det smager af gær – men lige der her er altså rigtig godt. Desuden er det så hurtigt bagt, at man sagtens kan nå at bage frisk brød til aftensmaden, og det er jo en skøn ting.

Den oprindelige opskrift fik jeg udleveret på mit madhold, og i den bliver der brugt ren durum, men jeg syntes konsistensen bliver bedre når man bruger almindeligt hvedemel også. Det bliver lidt ligesom italiensk foccaciabrød, og man kan sagtens blande hakkede oliven, krydderurter, soltørrede tomater osv. i dejen. Jeg har bare valgt den helt plain med frisk rosmarin og flagesalt, og det smager supergodt. Ungerne er ret vilde med det, og det fungerer fint som madpakkebrød med lidt skinke og ost dagen efter.

Madbrød (1 bradepande)
½ l koldt vand
1 pk. gær
1 dl olivenolie
20 g salt
10 g sukker
400 g durummel
400 g hvedemel
lidt ekstra olie til at komme på pladen, samt dryppe over brødet

1 spsk frisk rosmarin

1-2 tsk flagesalt

Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, salt og sukker. Kom melet i lidt af gangen, og ælt godt – det skal blive en forholdsvis blød dej. Kom bagepapir og lidt olivenolie i en stor bradepande (den til ovnen), og bred dejen ud – kom lidt olie på hænderne, så går det nemmere. Drys med rosmarin og lad brødet hæve i ca. 45 minutter. Bag det ved 180 grader i 30 minutter og dryp med lidt olivenolie og strø med salt når det er færdigt.

17 kommentarer
 • Vibeke siger:

  Kære Signe
  Det brød lyder spændende, det vil jeg have afprøvet!
  kNUS
  vIBEKE

 • Signe siger:

  God fornøjelse 🙂

 • Klidmosteren siger:

  Hallo, det er jo lige noget jeg kan finde ud af og holde til at lave. Bonus!

  Knus 🙂

 • Anonymous siger:

  Da jeg stod forleden dag og skulle lave lækker middag til min familie, opdagede jeg pludselig at jeg havde glemt at købe brød til forretten. Søgte på nettet og fandt denne opskrift. Halvanden time efter var der nybagt brød – lige i tid til middagen, og det var den største succes og den bedste respons jeg nogensinde har fået for noget jeg lavede i køkkenet. Tusind tak for den lækre opskrift, der var lige til at gå til!

 • Signe siger:

  Sådanne kommentarer er altså vand på en madbloggers mølle – tusind tak, det er jo præcis derfor jeg lægger opskrifter ud på det store internet 🙂
  Hilsen Signe

 • MetteBrozen siger:

  Kan dette brød fryses??

 • Signe siger:

  Sagtens 🙂
  Kom det i en pose, mens det er lunkent og frys det, når det er koldt. Så bliver det ikke så tørt af at blive opvarmet igen.

 • […] Skræl jordskokker og kartofler. Hak løgene fint, og skær jordskokker og kartofler i tern. Svits grøntsagerne i en gryde med lidt olie. Tilsæt også timian. Når de ligesom begynder at hænge i, tilsættes mælk og fond. Kog i 20 minutter til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og hæld den gennem en sigte. Mos grøntsagerne igennem sigten med et piskeris, kom suppen tilbage i gryden og pisk smørret i. Smag til med salt og peber. Serveres med et dryp god olivenolie og lidt lækkert brød, fx det her […]

 • Peter siger:

  Takker for en let, lækker opskrift 🙂 Har netop smidt det i ovnen og venter nu på at kunne sætte tænderne i resultatet. Skal spises sammen med gulerodssuppe – er spændt på, om det passer til. Vh Peter

 • Dagmar siger:

  Hallo,

  hoffentlich kannst du ein bißchen deutsch. Ich habe von einer Freundin ein Rezept für ein dänisches Brot ” Ment Bradepandebrod” bekommen.
  Sie hat mir alles übersetzt, aber bei einer Zutat sind wir ins grübeln gekommen.
  In dem Rezept wird 125 dl knaekkede rug-eller hvedekerner angegeben. Das wäre nach der Umrechung von dl in g eine sehr große Menge an Körnern??

  Lieben Gruß
  und ich würde mich freuen, wenn du mir antworten könntest.
  Dagmar

 • Dagmar siger:

  Sorry, habe mich verschrieben, das Brot heißt “Nemt Bradepandebrod”
  🙁

  • Signe siger:

   Hallo,
   Ich moechte Ihnen gern helfen. se sit nicht 125 dl sondern 1,25 dl dasselbe in gram das heisst 125 gram. Ich hoffe es weird Ihnen gelingen.
   Mit freundlichen gruessen
   Signe

 • lene bramsen siger:

  hej signe
  hvor stor en bradepande ,skal jeg bruge.

  god dag til dig. lene

 • Rikke siger:

  Hej. Kan det passe der skal mere mel i? Synes den blev meget klistre dejen, ælter du på maskine?
  Tak 🙂

  • Signe siger:

   Dejen kan sagtens æltes i hånden og SKAL være meget klistret; det er også derfor jeg skriver at man med fordel kan komme lidt olie på hænderne, når den kommes i formen

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *