Ud over overskriften skal disse cookies have endnu en advarsel med på vejen – de er totalt vanedannede, og det er umuligt at spise mindre end 3 ad gangen, hvilket betyder at du helt sikkert får ondt i maven. Så med mindre du skal have en masse gæster, der kan hjælpe med at spise dem, så skal du ikke bage dem – tag et æble, det er meget sundere!!!
Jeg plejer altid at bage cookies efter denne opskrift, men min veninde Anne fortalte mig om disse her, som skulle være fuldstændig ligesom de der megadyre fra Baresso! Ud over den ekstra mængde smør i forhold til min opskrift er der ikke den store forskel. Liselotte skriver at man ikke behøver at bruge hverken muscavadosukker eller nødder, men jeg brugte altså begge dele.
De flyder temmelig meget ud på pladen, så jeg kom kun 9 kager på hver plade, så flød de næsten ikke sammen. Jeg fik 27 kager ud af opskriften – og prøv nu at prøve at nøjes med en…
Cookies (ca. 27 stk)
250 g smør
2 æg
100 g muscavadosukker
225 g rørsukker
2 tsk vanillesukker
300 hvedemel
1 tsk natron
½ tsk salt
200 g mørk chokolade
100 g nødder (gerne en blanding af valnødder, hasselnødder og mandler)
Smørret smeltes og piskes med de to slags sukker. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt. Bland mel med salt, natron og vanillesukker og kom det i dejen. Tilsæt nødder og chokolade, og sæt kagerne på en plade med bagepapir med to spiseskeer. Bag kagerne på næstøverste rille i ca. 10 minutter ved 175 grader.
Kagerne er stadig bløde når de tages ud af ovnen, men de bliver rigtig lækre og “chewy” når de bliver kolde.
Nu er jeg jo leder af en Baresso, og jeg kan glæde dig med, at de cookies vi har, ikke når dine til sokkeholderne. De er nemlig lavet af et specielt "Baresso-cookie-pulver" som kommer hjem og bliver rørt op med væde og bagt. Nemt, bekvemt og ens overalt…
Dine ser supergode ud.
Dejligt at høre 🙂
Egentlig lidt klamt med det der pulver-halløj, selv om jeg nok havde mine anelser…
Selv her 2 dage efter, er de superlækre!
Jeg indrømmer blankt, at den oprindelige magiske tiltrækningskraft med Baressos cookies var sejheden. Jeg har aldrig prøvet at spise en hel.
LaTascha: Insiderviden er guld. 🙂 Jeg ved ikke helt, hvad der er værst – at det er sådan, de bliver lavet, eller det faktum, at man tager en FORMUE for sådan en pulverkage. Så er der vel også særlige forme for at sikre størrelsen? 🙂
Signe: Godt klaret, at du stadig har nogen tilbage. 🙂
Wow, så Barassos dyre cookies er fra pulver. Jeg skal da vist lige bage en omgang af dem her i aften 🙂
Hej Signe
prøvede dine super lækre cookies igår, og jeg må desværre indrømme, at de smagte så godt, at jeg spiste 3… – skyndte mig så at pakke resten og tage dem med på arbejde, så andre også kan blive afhængige. De er bare rigtig gode.
tak for en god blog. Jeg kigger jævnligt ind og bliver inspireret.
Mange hilsner Anni
Hej Anni.
Ja, du skal ikke sige at du ikke var blevet advaret 🙂
Tak for rosen
Hilsen Signe
Hej Signe,
Sikke nogle fantastiske cookies du har bragt opskriften på – blev bagt i går med stor succes hos manden og kollegerne har i dag med stor vellyst forsynet sig! Ikke sidste gang jeg kigger forbi efter lækkerier!
Hilsen Lisbeth
Hej Lisbeth
Dejligt at høre 🙂
Hilsen Signe
Hej Signe
Jeg har bagt dine mavepine-småkager, og hold da helt ferie hvor er de gode. Man kan virkelig smage at der er tonsvis smør og andre gode sager i, men på den gode måde.
Kh Kristina
http://www.fifthfloorcooking.wordpress.com
Hej Kristina
Ja, de er meget syndige på den gode måde 🙂
Hilsen Signe
Jeg vil bare lige sige, at dejen også smager helt dejligt, før den bliver bagt.
Ahem.
Hej Signe
Fik så meget lyst til at bage cookies, og manglede en god opskrift. Så var det jeg kom i tanke om at du havvde nogel super gode cookies med til barslsbesøg, da jeg havde født Tristan. Og hoppede lige herind og fandt opskriften. Og NAM siger jeg bare, er helt fantastiske, ig meget nemme at lave :O)
Så tak endnu engang :o)
Klart fordelen ved at kende en madblogger 😉
Møs
[…] Also known as Signes Mavepine-cookies! […]
[…] Also known as Signes Mavepine-cookies! […]
Hvis man ikke skal bruge muscovadosukker, skal man så bruge noget andet i stedet? 🙂
Bare brug rørsukker eller brun farin, det giver bare en lidt anden smag 🙂
[…] elsker cookies, og mener bestemt at den ultimative opskrift er mine efterhånden berømte mavepine-cookies. Dog kan jeg ind imellem lade mig friste af andre blogs og især billeder, så da jeg for et par […]
[…] er mere intens, men i en snæver vending er brun farin også brugbar. Jeg sværger jo ellers til mavepinecookies, men synes altid at det er sjovt at prøve nye opskrifter (se fx denne). Disse cookies er […]
[…] vi mødtes havde jeg fået strenge ordrer på at bage mavepine-cookies, da et par af dåserne aldrig havde smagt dem (OH GRU!!!), men denne gang ville jeg selv bestemme. […]
[…] Og så grovnydning af 12-årig niece, der lørdag eftermiddag bagte disse fuldstændig fantastiske cookies til os allesammen. Tak […]
[…] elsker cookies, og bliver aldrig træt af mine mavepine-cookies; de er til enhver tid fantastiske, men jeg elsker også at prøve nye opskrifter, så da jeg faldt […]
[…] de to slags kagedej var hjemmelavet, men endte alligevel med at bruge mine egne opskrifter på hhv. mavepine-cookies og amerikanske brownies. Desuden var der slet ikke nødder i nogle af de amerikanske opskrifter, og […]
[…] en hemmelighed at jeg er vild med cookies; udover at jeg altid kommer tilbage til de klassiske mavepinecookies, så har jeg en hel række af forskellige cookies på bloggen allerede. Hvorfor så en opskrift […]
Nu har jeg bagt disse 2 gange.. Mums..
Men… Bagte du en dobbelt portion for at få 27? Jeg havde denne gang bagt dobbeltportion og fik lavet ca iskugle str (min muffin-ske) og fik 24 store der voksede lidt sammen og 3 små (en str der giver mig lidt over 27 i en enkelt portion)
Og de er ikke tykke
Kunne ikke tælle.. 32 store og 3 små.. Ca 33½ altså
Nej – dine spiseskeer må bare være større end mine 🙂
Har bagt dem masser af gange, og når jeg laver dme med spiseskeer, bliver der altid 27
Brugte ikke spiseskeer… men bare fordi hvis jeg laver det der svarer til 27 stk på en enkelt, så er mine så små… De vokser bestemt ikke sammen (Hvorfor har jeg ikke luret :$)
[…] er der sjældent langt fra tanke til handling herhjemme, så frem med den gode gamle opskrift på mavepinecookies, erstatte muscavadosukker med brun farin, nøjes med 150 g hakket chokolade, droppe nødderne og […]
[…] blev serveret, og hvor nemme eller svære de er at gå til.Jeg har bestemt nogle go-to-kager, fx mavepinecookies, kanelsnegle eller denne nemme chokoladekage; alle tre er deciderede crowd pleasere; nemme at […]
[…] for lækkert til at man ikke skal prøve nogle forskellige. Jeg har både mine go-to cookies; mavepine-cookies, men også brownie-cookies er blevet en klassiker herhjemme. Disse cookies blev virkelig gode, og […]