Manitobabrød

Jeg faldt for nylig over en pose manitobamel; en meltype, jeg kun har hørt godt om. Proteinindholdet er meget højt, så du får en lækker elastisk dej, der resulterer i et brød med en sej krumme. Hvis du så oven i købet kombinerer det med koldhævning, så kan du næsten ikke gå galt i byen.
I forhold til det brød jeg plejer at bage, blev brødet meget hvidt, men det smager fantastisk og holder sig saftigt længe. Jeg ælter det selvfølgelig på min røremaskine (sværger til denne), men dejen kan sagtens æltes i hånden – det tager bare lidt længere tid.
Du kan sagtens forme dejen til boller, de skal selvfølgelig bare bage i lidt kortere tid.
Jeg brugte min bagesten, men en god varm ovn fungerer også. 

Manitobabrød (2 stk. eller 20 boller)
7,5 dl vand
20 g salt
10 g gær
500 g manitobamel
500 g ubleget hvedemel

IMG_2255Kom vand og gær i en røreskål, og opløs gæren. Hæld melet i og rør det akkurat sammen. Lad dejen hvile i 10 minutter. Kom saltet i dejen og ælt nu til en spændstig og blank dej – gerne i ca. 10 minutter. Sæt film over skålen og sæt den på køl til dagen efter (12-18 timer).
IMG_2262

Dagen efter vendes den kolde dej ud på et meldrysset bord, og formes til to nogenlunde lige store brød.
IMG_2282

Lad brødene efterhæve i en times tid – de skal lige vænne sig til stuetemperatur. Imens varmes ovnen op til 220 grader, gerne med en bagesten i. Rids brødene og sæt dem ind i den varme ovn (næstøverste rille). Bag dem i 25 minutter, til de er gyldne og færdige. Afkøles på en rist.

IMG_2285

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *