Lakridssnaps

Dette indlæg indeholder affaliate links

Igennem nogle år har jeg eksperimenteret med kryddersnaps. For ganske kort tid siden brød jeg mig ikke om nogle former for snaps; jeg syntes altid at det smagte sprittet. Så havde min veninde Stine en flaske brombærsnaps med til dåsejulefrokost, og derefter har jeg ikke set mig tilbage.
Jeg startede ud med en del søde snapse (a la denne solbærsnaps), men efterhånden er jeg blevet glad for de fleste former for kryddersnaps. Typisk laver jeg dem af urter og bær, jeg finder i naturen, og primært med kun den ene smag – det der med at blande forskellige urter har jeg stadig til gode.

En hjemmeside jeg har brugt en del til inspiration er kryddersnapse.dk som Niels Stærup står bag. Nu har Niels også udgivet en bog med titlen 150 kryddersnapse året rundt, hvor der er masser af inspiration at hente – både til “rene” snapse, men også til alverdens blandinger, både i form af julesnapse og bitre, samt meget andet godt. Lige som jeg, sværger Niels Stærup til at bruge vodka til at lave snaps med; det har nemlig ingen former for smag i sig selv, og er derfor nemt at smagssætte.
Jeg kan kun anbefale at begynde at lave sin egen kryddersnaps; det er nemt og smager virkelig godt – helt anderledes end snaps man køber.
Du får lige et par billeder af nogle af nogle af de snapse jeg har på hylden lige nu, samt opskriften på en spændende lakridssnaps fra bogen; en såkaldt stemmeplejer, som er god her om vinteren til kraftige retter og bedst serveres kold.

img_5419
img_5415

Lakridssnaps (1 flaske)
70 cl vodka
4 lakridsrødder
2 stænger engelsk lakrids
8 stjerneanis

Kom lakrids, lakridsrod (knæk dem lige en gang) og stjerneanis i et patensglas, hvori der kan være 1 liter. Hæld vodka over og ryst et par gange. Lad snapsen trække i 14 dage (ikke i direkte sollys). Filtrér snapsen og lad den trække i yderligere 14 dage. Drikkes køleskabskold.

img_5405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *