Lakridspannacotta med brombærcoulis og krokant

Nytårsmenuen 2013 viste sig faktisk at blive forholdsvis ustresset, med god tid i løbet af dagen. Det er selvfølgelig rarest når det ender sådan, men det er bare ikke altid at det lykkes. Desserten var meget vellykket; alle elementerne indeholder en smule lakrids, men det bliver på intet tidspunkt for voldsomt. Faktisk syntes jeg at det smagte for lidt af lakrids, og valgte derfor at drysse en smule rent lakridspulver på hver tallerken ved anretningen – så kunne man selv dosere. Desuden havde jeg købt flotte, friske brombær til pynt – dem opdagede jeg så i køleskabet 1.januar…
Alle delene til desserten blev lavet i løbet af dagen, så det er bare anretningen man skal bruge tid på, mens gæsterne sidder ved bordet. Nem og flot dessert, som fik meget ros på selve dagen 🙂

Lakridspannacotta (6 pers.)
5 dl piskefløde
1 dl mælk
125 g sukker
25 g revet lakridsrod (ca. 1 lakridsrod)
4 bl. husblas

Krokant
100 g mandler
1 tsk lakridspulver
200 g sukker

Brombærcoulis
200 g brombær
75 g flormelis
saft af en lime
1 tsk lakridspulver
1 dl vand

Riv lakridsroden. Kog fløde, mælk, sukker og lakridsrod op og lad det simre i et par minutter. Sæt låg på gryden og lad massen trække natten over.
Udblød husblasi rigeligt vand. Lun massen op og tilsæt den vredne husblas, mens du rører. Sigt massen og fordel den i portionsforme af ca 1 dl. Stil formene koldt i mindst 4 timer.

Til krokanten blendes mandlerne til et fint pulver. Bland lakridspulveret i. Smelt sukkeret på en varm pande. Når sukkeret er smeltet og let brunt tilsættes mandelmelet. Rør rundt, og hæld massen over på et stykke bagepapir. Lad det køle helt af. Brøk det i stykker og kom det igen i en blender. Blend til et fint pulver. Sigt krokantpulveret ud på et stykke bagepapir. Lad det smelte kort under grillen i ovnen – HOLD ØJE, det går stærkt. Lad krokanten afkøle og bræk den i passende stykker.

Til coulis koges brombær, flormelis, lakridspulver, limesaft og vand sammen. Blend massen med en stavblender og sigt den. Lad den afkøle.

Ved anretning løsnes pannacotta forsigtigt fra formene med en kniv langs kanten. Vend den ud midt på tallerknen. Sæt et stykke krokant midt i, kom lidt coulis på tallerknen og drys evt. med lidt ekstra lakridspulver.

IMG_1689

 

1 kommentar
  • […] Lakridspanna cotta med brombær […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *