Min ældste datter kommer troligt hjem med de mest mærkelige biblioteksbøger hver uge – jeg tror vitterlig at hun får lånt nogen af dem ingen af de andre børn gider låne. Ofte er det en kamp at læse dem op, men heldigvis er hun da blevet noget bedre til at læse, så hun selv kan slås med dem. I denne uge kom hun nu hjem med den sjoveste kogebog (ja, jeg har skadet hende for livet allerede…), en rigtig halloween kogebog, med de sjoveste navne på allerede kendt mad – fx hedder pølsehorn “indbagte fingre” etc. Straks måtte vi prøve kræfter med en banankage (det passede fint med de sidste (nu) ret kedelige bananer fra Frugtkassen), som havde det fantastiske navn “Heksetryllekage” – hvilket barn kan modstå sådan et navn?
Billedet af kagen i bogen stemmer på ingen måde overens med vores kage, for på billedet ser det ud til at være en ret bastant banankage, men vores blev meget luftig og lækker, og den eneste forskel i opskriften er at jeg brugte 3 æg, da jeg kun havde nogle meget små æg, og så afstod jeg fra at bruge cocktailbær (!!!), og brugte hakket mynte i stedet for citronmelisse. Men til trods for afvigelsen, er jeg meget tilfreds med resultatet, alle krydderierne tager lidt af sødmen fra bananerne, det er ret lækkert.
Krydret banankage
150 g blødt smør
250 g sukker
2 æg (3, hvis de er meget små)
4 modne bananer
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk kanel
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt nellike
2 spsk solsikkekerner
1 spsk hakket mynte
Rør smør og sukker hvidt. Tilsæt æg et ad gangen, og kom de mosede bananer i. Bland mel med resten af de tørre ingredienser, samt solsikkekerner og mynte. Rør det krydrede mel i smørmassen og kom det hele i en smurt springform.
Bag kagen nederst i ovnen 45 minutter ved 180 grader.
Drys med lidt flormelis, blandet med kanel og kakao.
Apropos skadet fra barnsben: Da min yngste glædestrålende kom hjem og fortalte at hun havde lært K, skulle vi jo finde på ord, der startede med K – hvorefter den ældste straks begynder at lire af: Kakao, kokos, kardemomme, kanel, karry, kikærter osv… På stående fod kunne hun mindst 10 krydderier og madvarer der startede med K – hmmmm, gad vide om hun har lagt mærke til at jeg er meget interesseret i mad????
Din datter har en rigtig god smag – den bog ser jo virkelig indbydende ud! Man kan jo lige så godt få noget sjov ud af madlavningen 🙂
Og kagen ser nu også ret god ud.
Totalt skråsikker tager jeg det med den gode smag som en kompliment til mig 🙂
Og super kage, som jeg bestemt regner med også er god i morgen (det plejer kager med frugt og grønt i jo at være)
Hilsen Signe
Helt sikkert! Jeg kan jo se på din anden anekdote om ‘K’, at hun er godt opdraget 😉
Dét er hun!!!
🙂 Signe
Ah, det er der, heksen kommer ind i billedet: “Drys med flormelig” – oh gru. Hvordan ser en florm mon ud?
Så så klogeåge – vi har vel alle vores del af tyrkfejl…
Jeg retter til, hvorefter ingen fatter din kommentar – ha!
Sikke en sej kogebog (og datter) 🙂
Du har godt nok været flittig her i weekenden. Dine fiskefrikadeller ser vildt gode ud og nu har jeg jo endelig en maskine at lave farsen i 🙂
Hej Malou
Det var det der med ikke at komme noget i munden uden at det kom på bloggen 🙂
Og dog – i går fik vi dunser og stuvet spidskål, og det gider jeg altså ikke blogge…
Hilsen
Signe
Hej, det lyder som en ret sjov bog, kan du mon huske forfatteren?
Hej
Det var nemt at google – Anemette Olesen 🙂