I går havde jeg en eftermiddagsaftale med Malou, hvilket som regel indebærer te og kage. Jeg havde af uvisse årsager en ubændig lyst til blåmuslinger, så jeg spurgte klidmosteren om hun var med på et smut i Metro, og deling af 1 kilo af sådan nogle fætre. Heldigvis sagde hun ja, så afsted kørte vi. Vi fik indkøbt de største muslinger fra Rømø jeg nogensinde har set, og de blev tilberedt sådan her.
Som regel beregner man 1 kilo til hovedret til to personer, men disse muslinger var så enorme at vi kun spiste lidt over halvdelen. Jeg pillede resten ud af skallerne og lavede dem til frokost i dag.
Denne måde at lave muslinger på er meget nem, og kan bruges både som en let forret, en del af en tapasmenu eller som frokost. Man kan servere mayonnaise til, eller en sauce tartare, som var mit valg i dag. Normalt er basen her mayonnaise eller fed cremefraiche, men jeg havde kun flødeost i køleskabet, så det blev udgangspunktet – og lækkert var det.
Selvom man er muslingeskeptiker, vil jeg vove den påstand at disse falder i de flestes smag; sprøde, lune og med en fin smag af karry.
Jeg har afstemt opskriften med muslinger i normal størrelse, jeg havde kun 14 gigantiske muslinger, men kunne ikke spise op…
Karrymuslinger med tartarsauce (forret til 2 pers)
20-30 dampede blåmuslinger
2 spsk hvedemel
1 spsk karry
3 dl fritureolie
Tartarsauce:
3 tsk flødeost eller mayonnaise
1 tsk sennep
1 stor cornichon
½ tsk agavesirup
1 tsk kapers
Start med tartarsaucen: Bland flødeost med sennep og sirup. Hak cornichon og kapers fint og bland dem i saucen. Smag på saucen og tilsæt evt. lidt peber eller salt.
Tjek at der ikke er skæg i muslinger, og husk at fjerne “stolen” (det runde stykke brusk som holder muslingen på plads i skallen). Bland mel og karry, og vend muslingerne heri. Kom olien i en lille gryde og varm den op til den syder om enden af en tændstik (ca 170 grader). Steg muslingerne heri til de tager lidt farve og bliver sprøde. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle og server straks med tartarsaucen.
Oh la la……det ser bare pragtfulde ud. Skulle hilse fra Max og sige at han er MEGET misundelig 🙂
Han kunne da også være blevet mæt af de basser – og de var om muligt endnu bedre i dag end i går 🙂
Øj Signe, det er da en kæk måde at få muslinger på – det har jeg ikke set før! Sådan en lille basse kunne jeg da godt sætte tænderne i 🙂
Det er en meget delikat måde at få muslinger på. Vi lavede det til GourmetGirafferne engang, som en del af en større tapasmenu (hvor alt for meget var friturestegt…).
Det er da en interessant måde at tilberede blåmuslinger på. Da jeg først så billedet, troede jeg det var vanilleis du serverede til 🙂
Jeg tænkte faktisk også desserttanken, da jeg ordnede billederne 🙂 Tror man ville blive skuffet, hvis man fik serveret kage med tartarsauce…
[…] udi blæksprutter er disse nemme at gå til, og langt de fleste kan lide dem. Man kan lave en tartarsauce til, men jeg kan egentlig bedst lide dem blot med lidt friskpresset citron; så får man ligesom den […]