Igen i år har jeg et samarbejde med Ømosebær, og selvom bærsæsonen overhovedet ikke er gået i gang, er der jo heldigvis rabarber lige nu. Jeg hentede 5 kg flotte sprøde stængler i sidste uge; skyndte mig at bage 2 kg med sukker, vand og vanilje (denne fremgangsmåde), og endte ud med saft og kompot.
De resterende 3 kg rabarber blev ordnet og skåret i skiver, hvorefter de kom i fryseren. Så kan jeg lave ting og sager med rabarber i de næste mange måneder. Jeg elsker den friske syre fra rabarber i både det søde og det salte køkken; og sammen med jordbær er det jo bare helt magisk.
Her er rabarber sat sammen med en smørholdig dej fyldt med saftig marcipan – det er altså virkelig lækkert.
Kærnemælkshorn med rabarber (16 stk.)
250 g hvedemel
200 g smør
1 spsk citronsaft
2 spsk kærnemælk
Remonce:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
100 g rabarber (friske eller frosne)
2 spsk perlesukker
Start med at komme mel i en skål. Smuldr smørret ud i melet. Tilsæt kærnemælk og citronsaft og saml dejen med hurtige bevægelser (den skal ikke æltes, og smørret må ikke blive varmt). Del dejen i to kugler og klap dem let flade, pak dem i film og læg dem på køl i mindst en time (dejen kan holde sig i op til uge, så lav den endelig i god tid).
Kom marcipan, sukker og blødt smør i en skål og ælt det sammen til en blød remonce.
Skær rabarber i stykker af 2-3 cm.
Læg den ene kolde dejskive på et meldrysset bord. Bank på den med kagerullen, for at gøre den fladere. Rul dejen ud til en cirkel; knap 30 cm i diameter. Del den i 8 lige store stykker (brug evt. en klejnespore). Læg en toppet teskefuld remonce på hver brede ende, top med et stykke rabarber, og rul hornene sammen. Læg dem på en plade med bagepapir. Gentag med det andet stykke dej.
Pensl hornene med en smule vand eller æggestrygelse, drys med lidt perlesukker og bag dem ved 225 grader på næstnederste rille i 15 minutter.
Tag bagepladen ud, vent i 2 minutter, og træk så bagepapiret over på en rist. Lad hornene afkøle let og server dem så.