I denne sommerferie har vi været en del rundt i Danmark; først 10 dage i det nordjyske efterfulgt af 10 dage på Sjælland; så et par dage hjemme og nu er vi igen i Nordjylland. Desuden var vi også lige et smut på Møn for at besøge min mands gamle mormor, så vi har, mangel på bilferie til trods, kørt en del kilometer. Nogle af dagene på Sjælland boede vi hos mine forældre i Brøndby; de har et dejligt stort køkken og en helt ny gasgrill med rotisserie, så det var jo ekstra bonus. Det ene aften havde vi fået lov til at agere værter, da vi havde inviteret vores gode venner Thomas og Karen. Vi havde medbragt en flot porchetta fra Skovgaard Gårdbutik, og vidste bare at resten skulle være italiensk. Da vi flere gange i sommer er blevet glædeligt overrasket af squash (fx denne opskrift), var den grøntsag et udmærket sted at starte. Igen fandt jeg et par opskrifter i “To madglade italienere” (virkelig sommerens hit!) og var så heldig at finde både små og store squash, da smagen er ret forskellig. Udover at jeg havde valgt at droppe osten (ja, DET blev kommenteret!), var der ikke en finger at sætte på aftenens menu – og suppleret af nogle vildt lækre vine fra Køge Vinhandel, må aftenen vist betragtes som en succes. Et par af opskrifterne følger i de næste indlæg, men her er billederne i hvert fald.
Sprøde, romerske fennikel”småkager”. Lækre snacks til et dejligt glas hvidvin. Vi fik lidt blandede oliven til. Opskriften følger. Dernæst stod den på squash på to måder;
Først som tynde strimler af grillet squash, rullet om soltørret tomat og gorgonzola samt rigeligt basilikum. Virkelig en himmerigsmundfuld, og meget læskende i sommervarmen. Opskriften følger.
Dernæst som strimler af små squash dyppet i æg og mel og friturestegt. Lidt tungere end den anden squashret, men samtidig knap så fed som man måske skulle tro. Virkelig en dejlig måde at få sprøde squash på – og den eneste squashopskrift den grøntsagsskeptiske datter har kunnet lide hidtil. Så fulgte aftenens primi; ricotta-gnocchi med svampe-hvidvinssauce. Man forbinder måske ikke svampe så meget med sommer herhjemme, men kantareller er meget sommerlige – her var der spædet op med østershatte og portobellosvampe (er jo ikke millionær). Virkelig en himmerigsmundfuld.
Dernæst stod den på KØD; en delikat porchetta, der havde fået indirekte varme på grillen i ca. 3 timer – sprød udenpå og saftig og mør indeni. Vi fik en sprød salat til, blot bestående af grønne blade overhældt med olie og eddike.
Til sidst blev middagen rundet af med den skønneste sommerlige tiramisu hvor kaffen var byttet ud med friske solbær, kogt med lidt vand og sukker. Savoiardi blev dyppet i solbærsaften, og taglagt med den klassiske creme. I det ene lag kom der desuden et teskefuld af de frasigtede solbær. Tiramisuen blev pyntet med hindbærstøv og friske ribs.
Så kunne vi heller ikke spise mere (den manglende ost til trods), og havde nydt en aften i godt selskab med dejlig mad og vin.
Tiramisu og solbær! Det må være lykkens bådeplads.
Kun et problem: ALT for små portioner…
[…] ← Italiensk sommermiddag […]