Jeg har i mange år været lidt træt af ingefær. Ikke smagen på nogen måde; elsker den der søde, krydrede, pludselig stærke smag. Ingefær er både godt i det søde og det salte køkken, fx i ingefærkager eller i forårsruller, og jeg har det næsten altid på lager. Det kan bare være vanskeligt at skrælle et stykke ingefær uden at halvdelen går til spilde – det knudrede ydre gør det besværligt at skrælle med en kniv eller en tyndskræller. Jeg har derfor fundet ud af at man kan bruge en teske (!!!) – du gnubber bare på skrællen med siden af skeen og ingefæren bliver helt fin og ren. Man kan på den måde også komme ind i alle kroge uden at skulle skære alle kanterne af. Når man har ordnet hele ingefæren, kommes den i en plastikboks og puttes i fryseren – så kan man bare tage det ingefær op man skal bruge, og det kan sagtens rives i frossen tilstand. På den måde slipper man for spild, og får brugt hele ingefæren, inden den udtørrer på bunden af grøntsagsskuffen.
9 kommentarer
Det er da bare lige et super godt trick. Det bliver afprøvet i aften, hvor jeg skal bruge frisk ingefær. Jeg ærgrer mig nemlig også over, at der går så meget til spilde hver gang.
Tak fordi du delte tippet med os.
God weekend.
Velbekomme, og også god weekend til dig 🙂
[…] See more here: Ingefær […]
Den frosne del kendte jeg godt – men tippet med teskeen er super! God weekend;o)
Tak i lige måde 🙂
Ja, det er altså smart det med ske-skrabning. Tak for tip, søs 🙂
Velbekomme. Smart med en blog, så man kan brede sine gode tips ud til andre end den nærmeste familie 🙂
Fedt! Tak for tippet 🙂
Velbekomme 🙂