Fyld til tortillas og quesadillas

Fennikel er desværre ikke en af mine yndlingsgrøntsager, men da der jævnligt findes sådan en knold i ugens kasse, må jeg jo finde på måder at anvende den på.
I ferien var vi en weekend i sommerhus med nogle venner, og de havde det ligesom jeg med fennikel. Vi havde den dag besluttet at få Tex Mex til aften, og jeg fattede fenniklen og kom den ned til kødet, der sammen med krydderier og tomat fik lov at simre et par timer. Den milde anissmag gav en rigtig lækker smag til kødet, og sammen med krydderier blev det meget velsmagende – selv ungerne spiste det med stor fornøjelse. Da vi var i sommerhus brugte jeg bare et brev blandingskrydderi fra Santa Maria, men efter at have læst brugsanvisningen, følte jeg mig i den grad snydt: 12 kr. for et brev krydderi, hvor næsten 20% er salt!!! Det er selvfølgelig fint, når man er i sommerhus, hvor krydderiudvalget er meget lille, men herhjemme kan jeg sagtens finde krydderier til at give den lækre Tex Mex smag.
I aftes fik vi så en gang tortillas med fyld, og da jeg havde en fennikel i grøntsagsskuffen gentog jeg succesen. Fordelen ved at komme så mange grøntsager i kødfyldet, er at det bliver både sundere og billigere – det kræver dog lidt ekstra tid, hvis det skal være hverdagsmad, idet fyldet skal koge mindst 1½ time.
Til gengæld kunne vi ikke engang spise 400 g kød, og derfor var der til et par quesadillas i dag; mums!

Tortillafyld (4 pers.)
400 g hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 fennikelknold
5 tomater
2-3 tsk spidskommen

2 tsk oregano
1 tsk gurkemeje
½-1 tsk cayennepeber
salt og peber
evt. 1 dl vand

Start med at flå tomaterne: Skær et kryds i toppen af tomaterne (modsat blomsten), kom dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad tomaterne stå et minuts tid, og hæld så vandet fra, og kom koldt vand på tomaterne. Fjern derefter skindet.
Skær fennikel og løg i små tern. Hak hvidløget fint. Kom lidt olie i en gryde og svits grøntsagerne til de faldet sammen. Tilsæt kødet og brun det grundigt. Kom krydderierne i sammen med tomaterne. Skru ned til lav varme, sæt låg på og lad det simre i mindst 1½ time. Hvis kødet virker meget tørt, kan du evt. tilsætte lidt vand efter en halv time.
Server med tortillas, salsa, guacamole, salat, ost, osv.

Quesadillas er virkelig lækker restemad og kan for så vidt blot laves af to tortillaer lagt sammen med ost, der så varmes op til osten er smeltet. Jeg havde så heldigvis både kød og salsa tilovers, så en enkelt tortilla blev skåret i kvarte, og lagt sammen med kød, salsa og ost. Hele baduljen blev varmet i mikroen (du kan også stege dem på panden), og serveret med tomater og resten af bønnesalaten.

7 kommentarer
  • http://abebedorespgondufo.blogs.sapo.pt/ siger:

    Very good blog.

  • Signe siger:

    Thanks 🙂

  • Klidmoster siger:

    Åh, mums – det er også noget af mit yndlingsmad. Max har det som dig med fennikel, så det kommmer også tit i kødsauce eller lignende.

    Knus

  • Hanne's verden siger:

    Åh, elsker quesadillas!!
    Men er heller ikke venner med fennikel – så tror da, at jeg skal prøve din idé!

  • Signe siger:

    @Malou: Jeg skal nu også have taget mig sammen til at prøve den der helt tyndtskårne salat vi snakkede om – så kan det jo være at jeg ændrer mening.
    @Hanne: Det kan godt anbefales – og quesadillas er bare den bedste restemad 🙂

  • Aalborgpigen siger:

    Mums, ser godt ud.
    Jeg var også fennikel forskrækket men så vill emin mor overtale mig til det godt kunne spises. Det resulterede i at vi lavede en opskrift fra "suveræne salater og brilliante buffeter" som hedder Pasta og rejer i chilicreme. der er en fennikel i og det er min favorit rejesalat! prøv den 😀
    den er i øvrigt på side 88 😉

    Smil Lise
    http://aalborgpigen.blogspot.com

  • Signe siger:

    Hej Lise.
    Tak for tippet 🙂
    Hilsen Signe

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *