Min mand og jeg har aftalt at efteråret står i sundhedens tegn. Vi er begge blevet lidt for brede, så nu står menuen på masser af grønt og så meget bevægelse som muligt. Jeg er ret god til at få cyklet i hverdagen, samt gået nogle lange ture med hunden, men til gengæld er det også mig der er mest slikken, og mest tilbøjelig til liiige at bage en kage – som han så hjælper med at spise.
Pigerne trænger også til at komme i form, særligt den store kan dårligt gå en tur uden at blive forpustet, så nu skal de med farmand ud og løbe – jeg afventer projektet med spænding. Personligt har jeg lidt for mange skavanker til at kunne løbe, så jeg må nøjes med cykelture, gåture og lidt svømning om søndagen.
Mit værste snack-tidspunkt er lige omkring kl. 16; der kan jeg sagtens spise en hel pose sød lakrids uden nærmest at smage på den – bare fordi mit blodsukker er lavt. Derfor er det en fordel at have nogle sunde snacks i huset, som så kan være et fornuftigt alternativ til lakrids eller chokolade.
Da jeg var leder af 4H’s madskole i uge 26 lavede vi disse “frugt-stænger” med ungerne, og det var et kæmpe hit! Vi lavede dem dog ret store og satte dem på grillspyd, som man så ligesom skulle gnave af, men de er altså ret bastante, så man kunne dårligt spise et. Opskriften er fra Magasinet Mad!, og jeg har så bare justeret forholdene lidt, så det passer med en pose tørrede figner fra Urtekram.
Jeg har lavet dem i valnøddestore kugler og så bare frosset de fleste ned, så man kan tage lidt op ad gangen – de kan nemlig kun holde sig en uges tid i køleskabet. Jeg kan sagtens forestille mig at de også kunne være et hit i madpakken.
Figenkugler (ca. 40 stk.)
300 g tørrede figner
75 g tørrede dadler uden sten
70 g kokos
3 spsk rosiner
saft og skal af 1 øko-citron
1 spsk agavesirup eller honning
1 banan
100 g kokos til rulning
Klip den tørre spids af fignerne og halver dem (brug saksen). Kom hele baduljen i en foodprocessor og kør til en sammenhængende masse. Kom kokosmelet i en dyb tallerken. Gør dine fingre våde og rul så massen til kugler (ca. samme størrelse som en valnød) som rulles i kokosmel. Kom dem i en tætsluttende beholder og opbevar dem på køl (eller frys).
Jeg er lidt glad for at jeg ikke er den eneste der kan tømme en pose lakridser uden at smage på dem -s- Tak for opskrift. Her i huset elsker vi også sådanne snacks
Det er en frygtelig dårlig vane, som er meget svær at komme af med 🙂
Velbekomme!
Ja, nu vil jeg jo ikke være en værre lyseslukker, men når jeg læser sådan en opskrift, synes jeg, at den også ser ud til at indeholde en hel del kalorier. Er lakrids virkelig så meget værre? 🙂
Problemet er nok at det ikke er 4 lakridser vi snakker om, men 200 g…
Og så er det alt andet lige, bedre at spise en eller to figenkugler 🙂
Kære Signe
Glæder mig til at følge jeres sunde mad. Jeg trænger til inspiration på den front. Har en tendens til at lave lidt for meget mad med fløde 🙂
Kh Nadia
Jeg synes det lyder som et godt lakrids-alternativ. Herhjemme ville jeg nok ikke kunne lokke manden til at spise dem, men han kan jo overraske…
@Nadia: Jeg har desværre også "fløde-tendenser", så jeg trænger også til inspiration 🙂
@Marie: Det er så også kun mig, der kan lide dem…
Så må vi inspirere hinanden 🙂
Det er en aftale!
Jeg har lavet noget lignende denne, blot med en figenrulle som basisingrediens (dovne mig). Ren kakao og et skvæt kaffe i er heller ikke af vejen, skulle jeg hilse og sige! Og så rullet i kakao. Mums
Tak for tippet, Julie, det må prøves en anden gang!
Jeg laver dem indimellem med dadler og et par abrikoser, kakaopulver og kokos og en skefuld kokosolie for at få en blød konsistens. Tilsidst bliver de rullet i kokos. Det er altså bedre end slik.
Du kan også prøve at blande lidt lakridspulver i – det gjorde jeg engang. Så er der ingen undskyldning for at spise lakridser mere:-)
Der er vel næsten altid en undskyldning for at spise lakridser – men godt tip ellers 🙂
Der er ALTID en undskylding for at spise lakrids.. enten sød finsk, eller mine yndlingslakridser: poletter.
Heldigvis har vi altid masser af frugt i huset, og det vil både jeg og ungerne hellere have.
@Lars: Jeg er også forfalden til den søde finske – men kan da heldigvis også godt lide frugt 🙂
Uhm, de ser super lækre ud Signe 🙂
Kærligst Anne
Ah! Minder om Vester Vedstedrulle: Lige dele figner, dadler, rosiner og saltede peanuts blendes og rulles i tykke stænger. Pyntes med kokos. Skæres i skiver på et stykke rugbrød. Absolut fantastisk!
Lyder lækkert, tak for tippet