Fantastiske fiskefrikadeller

1 kg mørksej
1 bundt kørvel
2 håndfulde rasp
3 æg
salt og peber
Der skulle egentlig have været løg i, men jeg glemte det, og de smagte alligevel super – og ungerne var især vilde med dem!
3/4 dele af mørksejen kommes i foodprocessoren, sammen med kørvel, rasp, salt og peber. Æggene tilsættes lidt efter lidt. Resten af mørksejen hakkes groft med en kniv og vendes i den færdige (nu helt grønne)fars.
Lad farsen stå på køl i ca. ½ time, hvorefter dellerne steges i lige dele smør og neutral olie – mums!
Det bliver en ret stor portion, så nogle af dellerne kan med fordel fryses efterfølgende – så er der til en lækker frokost en anden gang.
De kan evt. serveres med en sauce tartare, som er lige mayonæse og yoghurt, rørt med hakkede cornichoner, persille (eller kørvel), løg, kapers, pickles og sennep!
God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *