For et stykke tid siden lancerede den skønne Nada den såkaldte Madbloggerudfordring, hvor 53 madbloggere har fået tildelt hinandens blogs, og derfra skal finde og tweeke en opskrift på deres helt egen måde (søg evt.på #madbloggerudfordringen på de sociale medier). Jeg var vist en af de allersidste til at melde mig, da jeg ikke rigtig har haft så meget tid til bloggen i de sidste måneder, og heller ikke får det frem til jul, da vi står overfor at skulle flytte.
Nå, men det lød alligevel for sjovt til at jeg kunne takke nej, så jeg fik tildelt bloggen Cozy Cooking, som jeg overhovedet ikke kendte til, og så var det ellers bare at lægge hovedet i blød. Jeg bladrede igennem stort set alle opskrifter, og endte til sidst med det seneste indlæg på bloggen; dadelkuglerne.
Jeg var i Inco i den forløbne uge for at handle ind til en italiensk aften, som jeg var underviser på, og et helt kilo saftige dadler, som var sat ned til det halve grundet datomærkningen, nærmest faldt ned i vognen. Resten af ingredienserne til kuglerne havde jeg heldigvis på tørlageret. Ideen med det første hold kugler var at ramme smagen fra mit yndlingsjuleslik; havregrynskugler (ingen jul uden!), og jeg er meget imponeret – smagen er faktisk meget lig de ægte, bare helt uden sukker og smør. Jeg tror min søster bliver ellevild, når først hun får prøvet dem; hun er, om muligt, endnu vildere med havregrynskugler end jeg. Eneste anke er, at de ikke bliver hårde i køleskabet, dadlerne forbliver jo bløde.
Den anden version er en luksusvariant med lakrids, hvid chokolade og frysetørret hindbær, og er virkelig delikate. Da jeg lavede massen havde jeg svært ved at smage lakridsen, så jeg kom lidt ekstra i. Når først de er dyppet i hvid chokolade og er blevet kolde, smager lakridsen ekstra meget igennem, så det er lige noget for salmiak-elskerne herhjemme. Jeg skriver opskriften med bare en enkelt teskefuld lakridspulver, selvom jeg endte med halvanden, men prøv dig frem, der er også kæmpe forskel på lakridspulvers styrke.
Daddelkugler x2 (ca. 25 af hver)
Version 1:
200 g dadler uden sten
30 g mandler
30 g kokos
1 spsk kakao med top
1 spsk frysetørret kaffe opløst i 1 spsk kogende vand
kokos til rulning
Version 2:
200 g dadler uden sten
30 g mandler
30 g kokos
1 tsk lakridspulver
½ spsk kakao
1-2 spsk vand
100 g hvid chokolade til overtræk
1 spsk frysetørret hindbær til drys
Fremgangsmåden er stort set den samme:
Kom dadler, mandler, kokos og kakao i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt kaffe eller lakrids+vand. Blend til en jævn masse. Kom massen i en dyb tallerken og gør overtrækket klar. Kom kokosmel i en skål, og rul massen med kaffe til kugler, der vendes i kokos. Overfør til en lufttæt beholder og stil på køl.
Smelt forsigtigt den hvide chokolade, enten over vandbad eller i microovnen. Tril massen til kugler og vend dem i chokoladen. Drys med frysetørret hindbær og lad chokoladen størkne. Overfør dem til en lufttæt beholder og opbevar dem på køl. Spis kuglerne med god samvittighed, de er måske ikke kaloriefri, men i hvert fald klart sundere end andet slik.
Mmh, lækkert – jeg elsker daddelkugler i alle varianter – kokos, kakao, lakridspulver, blandede nødder, peanutbutter, mørkchoko eller tranebær, jeg er nem 😀 Det hele er himmelsk.
– Anne
Det er også vildt lækkert 🙂
Og ingen havregryn?
Nej, det er selvfølgelig lidt underligt, men smagen er lige i øjet
Er det det som man kalder for sund slik 🙂
Jeg købte sidste uge en rulle marcipan med formålet at lave lidt julekonfekt. Men inden jeg så mig omkring havde jeg spist den som var det en banan.
Elsker også marcipan- og nougat, ikke mindst. Kan sagtens spise sådan en gang blød nougat ren (kan anbefale den mørke nougat fra Woodshades)
De er så skidegode, Signe! Og Irma var helt vild med at være med. Det var hende der sørgede for udstening af dadler og rullen i kokos – god arbejdsfordeling 🙂
Hvor hyggeligt. Tænkte nok at det lige var noget 🙂
Sidder lige og overvejer om jeg skal gå i køkkenet. Har det hele på lager…… De ser lækre ud. Har før lavet dadel/lakridsko.rent og det var lækkert.
Kan du så komme derud 😉
Done! Mums, de smager godt. Kun 1. Variant….
Har du prøvet at fryse dem? Jeg har lavet powerkuglerne inspireret af valdemarsro, og jeg synes de fik den helt rigtige hårdhed på frost. Og så er der lige den bonus at de holder endnu længere.
Mvh.
Anne- Marie
God ide. Det må jeg prøve næste gang. Tror dog ikke det gør alverden for holdbarheden, de forsvinder hurtigt herhjemme 😉
[…] er det tid til anden omgang af madbloggerudfordringen (se mit første indlæg her). Endnu engang fik jeg tildelt en blog jeg overhovedet ikke kendte til; hvilket bestemt også er en […]
[…] Signes Mad fortolker Cozy Cooking. […]