Herhjemme elsker vi Tex-Mex, og spiser ofte tortillas med forskellige former for fyld. Det er dog på ingen måde det samme som at jeg kender det texanske køkken til fulde, så da Lindhardt & Ringhof spurgte om jeg ville have et eksemplar af Louisa Lorangs nye kogebog “Mit cowgirl-køkken” takkede jeg straks ja. Louisa har selv boet i Texas, og fortæller med entusiasme om maden her. Der er en del af opskrifterne jeg gerne vil afprøve (springer dog østers-afsnittet over, da jeg er noget så allergisk!), men det første der lige sprang i øjnene var corndogs. Der er noget barnligt over ideen med at dyppe små pølser i en tyk dej med majsmel og friturestege dem.
Husk at bruge nogle gode og kødfulde pølser, da det ellers kan blive en lidt for fedtet oplevelse. Jeg brugte brunchpølser fra Slagter Aalbæk, som er virkelig lækre; prøvede også med en enkelt ostepølse, som blev skåret i 3 stykker, men det blev meget fedtet.
Corndogs kan godt forsvares at servere til aftensmad (en sjælden gang imellem), når blot man laver en fyldig salat til. Vi fik en bønnesalat med masser af frisk koriander og godt med syre som modspil til de ret så fede friturebasser.
Det er rigtig børnemad, og en sjov måde at spise hotdogs på – prøv det sammen med Louisas bud på Tex-Mex.
Jeg droppede sukkeret i opskriften, da jeg synes at majsmel er sødt i sig selv, og så har jeg meget sjældent kærnemælk i huset, så det blev en blanding af skyr og skummetmælk i stedet. Desuden skal dejen ikke stå for længe førend den bruges, da majsmelet så suger væsken og dejen bliver rigelig tyk; der kan dog blot tilsættes lidt ekstra mælk.
Corndogs (10-12 stk)
2½ dl hvedemel
2 dl groft majsmel
2 tsk salt
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk cayennepeber
1 æg
3 dl kærnemælk (eller 1 dl skyr/yoghurt og 2 dl mælk)
10-12 brunchpølser
Ligeså mange grillspyd som du har pølser
1 liter neutral olie til stegning
ketchup og sennep til servering
Sæt pølserne på pinde og klip enderne til, så blot 5 cm stikker ud.
Bland hvedemel, majsmel, natron, bagepulver, salt og cayennepeber sammen. Pisk æg og kærnemælk sammen med en gaffel og pisk det i melblandingen.
Varm olien op til det syder om en træpind (brug evt. en af de ender du har klippet af grillspydene). Dyp pølserne i dejen og frituresteg dem 3 ad gangen- det tager ca. 3 minutter og de skal evt. vendes undervejs. Kom lidt køkkenrulle i et fad og lad dine corndogs dryppe af herpå, mens du steger resten.
Server corndogs med amerikansk sennep (jeg bruger French’s) og ketchup.
Dette indlæg indeholder affiliate links
Overvejer at skulle have bogen..
Nu har vi selv bevæget os lidt i Texas (inkl privat indkvarteret hos bekendte), så vil da rigtigt gerne se den bog.
Selv har jeg kun fået corndogs 1 gang og det var ikke en succes – måske jeg skal prøve ‘gør det selv’ engang eller gå efter et sted der er kendt for at lave dem godt….
Jeg har aldrig fået serveret corndogs, men denne version er i hvert fald lækker – og nem!
Kan kun anbefale bogen, der er mange gode opskrifter i.
Din side er FULDT med spam popups! 🙁 Der popper alverdens ting frem. kan sende dig et Screenshot 🙁
Det lyder sært. Kan kun selv se Facebook-pop-uppen, som jeg selv har aktiveret. Tak for info.