Butterdejsruller med æbleflæsk

Som lovet kommer her opskriften på de sprøde butterdejsruller fra nytårsaften. Som sagt fik vi helt fantastiske æblebobler, Pommus, fra Cold Hand Winery til, og det passede bare helt perfekt.

Jeg døjer med en del fødevareallergi, og kan slet ikke tåle nogle former for farvestoffer. Det gør også at jeg ikke kan tåle margarine, så en pakke butterdej fra supermarkedet var ikke en mulighed. Desuden smager hjemmelavet butterdej med smør fuldstændig fantastisk, men kræver selvfølgelig lidt erfaring udi rulning af foldet dej. Jeg brugte denne opskrift fra Lone Landmand, som giver en fin dej, der er nem at rulle. Da jeg stod med den færdige butterdej, brugte jeg kun det halve (resten blev til en hurtig æbletærte) til rullerne; det svarer nok ca. til 3 af de frosne plader.
Sørg for at fyldet er koldt, når du laver rullerne, da smørret i dejen ellers smlelter undervejs, og så bliver det noget smat.

Butterdejsruller (ca. 20 stk)
40 g bacon
140 g æble, gerne madæble (ordnet vægt)
40 g sukker
1 nip timian
ca. 300 g butterdej

Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær det i grove tern og kom det i en kasserolle med sukkeret. Sæt låg på og kog det op. Skru ned for varmen og lad mosen koge i ca. 10 minutter. Tag mosen af varmen og tilsæt en smule timian. Mos evt. yderligere med en gaffel, hvis æblet ikke er gået helt i opløsning.
Skær bacon i små tern (ca. 0,5*0,5 cm) og kom det på en tør pande. Lad det stege ved medium varme til fedtet er smeltet af og baconen er sprød. Vend de sprøde tern i æblemosen. Lad mosen afkøle helt.


Rul butterdejen ud på et meldrysset bord. Den skal være ca. 3 mm tyk, og ca. 25*25 cm. Fordel mosen udover dejen, dog ikke på de øverste 5 cm.


Rul dejen sammen til en roulade, hvor dejen uden fyld lukker af. Skær rouladen i skiver af ca 1 cm i bredden og læg dem på en bageplade. Bages ved 200 grader i ca. 12 minutter.


Husk at lade de færdigbagte ruller ligge et øjeblik på den varme plade, inden de trækkes over på en rist – de skal lige have lov til at suge det smør op, som de smider under bagningen.
Serveres lune eller kolde til et godt glas vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *