Efter at vi har spist os igennem julen, som nu ellers var forholdsvis fredelig denne gang (ganske uden julefrokoster i juledagene), er det tid til at fokusere på nytåret. Næsten alt er handlet ind; jeg har bare en aftale med en fiskehandler senere i dag. Vi har afskibet børnene, og skal blot være 3 personer i sommerhusets stille ro. Det er dog på ingen måde det samme som at vi ikke skal have noget godt at spise, næ nej, i år står den på fisk og skaldyr galore. Desuden lod vi os friste hos vinhandleren og købte to flasker dansk frugtvin fra Cold Hand Winery; en flaske med æblecampagne, og en dessertvin lavet på kvæde. Af samme årsag er der adskillige elementer med æbler i årets menu- vi har simpelthen ladet vinen bestemme.
Som tidligere (se fx her og her) vil jeg i løbet af januar poste et par af opskrifterne fra menuen.
Sådan her kommer det til at se ud:
Snacks:
Butterdejsruller med æbleflæsk
Popcorn shrimp
Rosastegt kyllingelever med hindbærstøv
Forretter:
Kejserhatte med beurre blanc og stenbiderrog
Stegt kammusling og hjertesalat med brunet smør
Jomfruhummer-ceviche med rød grape
Jomfruhummer-bisque
Hovedret:
Rimmet torsk bagt ved lav varme; serveret med rødbedefritter, vagtelæg, bacontern og sennepsvinaigrette
Ost:
Rugkiks med Mont d’Or, æbletern og kørvel
Dessert:
Æblekupler med kold karamelsovs
Så regner jeg faktisk heller ikke med at vi kan spise mere 🙂
Tusind tak til alle mine læsere for et dejligt år – I ønskes alle et godt nytår.
I får lige et billede af min tjekliste; sådan holder jeg nu engang bedst styr på hvad der skal laves hvornår.
[…] ← Nytårsmenu 2016 […]
[…] lovet kommer her opskriften på de sprøde butterdejsruller fra nytårsaften. Som sagt fik vi helt fantastiske æblebobler, Pommus, fra Cold Hand Winery til, og det passede […]
[…] nytårsaften var også æbleinspireret, da den igen skulle passe til en sublim vin fra Cold Hand Winery; Cydonia, […]
[…] champagne kl. 12 Lyder det ikke meget godt? Hvis du ønsker yderligere inspiration fra du finde 2016, 2014, 2013, 2012, 2010 her – der er links til en del af opskrifterne på menuerne. Hermed […]