De her muffins er sådan nogle rigtige go-to-kager; de tager ikke så lang tid at røre sammen, skal ikke bage vildt længe og de er nemme tage med. Olivia er meget vild med dem, og har haft dem med til adskillige arrangementer, hvor kage var påkrævet – sidst til sin fødselsdag forleden, hvor vi bagte en ordentlig stak, så hele klassen kunne få (og der var et par smagsprøver her hjem til).
Banan-chokolade-muffins (ca. 30 stk)
4 æg
6 dl sukker (gerne rør-)
2 tsk vanillesukker
6 dl mel
2 dl mælk
200 g smør
2 tsk bagepulver
2 store bananer (eller 3 lidt mindre)
Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Pisk æg, sukker og vanillesukker til en luftig creme. Rør smørret i æggecremen, og tilsæt så mel blandet med bagepulver. Kom mælken i til sidst. Mos bananerne og vend dem i dejen sammen med den finthakkede chokolade.
Man kan evt. komme lidt smeltet chokolade ovenpå de afkølede muffins, men det er egentlig ikke nødvendigt – de er lækre og saftige som de er!
Pudsigt sidder her med benene oppe og en kop kaffe for at samle energi til at bage banan-muffins (har et par overmodne bananer). Så er det jo perkfekt at denne opskrift lige dukker op i min blog-reader! Den vil jeg da afprøve. :o)
Jeg har lige haft den samme oplevelse, men med mexikansk mad – livet er nu besynderligt ind imellem 🙂