Banan-chokolade-muffins

De her muffins er sådan nogle rigtige go-to-kager; de tager ikke så lang tid at røre sammen, skal ikke bage vildt længe og de er nemme tage med. Olivia er meget vild med dem, og har haft dem med til adskillige arrangementer, hvor kage var påkrævet – sidst til sin fødselsdag forleden, hvor vi bagte en ordentlig stak, så hele klassen kunne få (og der var et par smagsprøver her hjem til).

Bananerne var denne gang lidt små, så jeg kom tre i, i stedet for 2 – og så er det vigtigt at hakke chokoladen ret fint, da det bare skal være en snert af chokolade, og ikke store stykker.

Banan-chokolade-muffins (ca. 30 stk)
4 æg
6 dl sukker (gerne rør-)
2 tsk vanillesukker
6 dl mel
2 dl mælk
200 g smør
2 tsk bagepulver

2 store bananer (eller 3 lidt mindre)

50 g finthakket chokolade af god kvalitet

Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Pisk æg, sukker og vanillesukker til en luftig creme. Rør smørret i æggecremen, og tilsæt så mel blandet med bagepulver. Kom mælken i til sidst. Mos bananerne og vend dem i dejen sammen med den finthakkede chokolade.

Fordel dejen i ca. 30 muffinforme, og bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Man kan evt. komme lidt smeltet chokolade ovenpå de afkølede muffins, men det er egentlig ikke nødvendigt – de er lækre og saftige som de er!

2 kommentarer
  • Kengis siger:

    Pudsigt sidder her med benene oppe og en kop kaffe for at samle energi til at bage banan-muffins (har et par overmodne bananer). Så er det jo perkfekt at denne opskrift lige dukker op i min blog-reader! Den vil jeg da afprøve. :o)

  • Signe siger:

    Jeg har lige haft den samme oplevelse, men med mexikansk mad – livet er nu besynderligt ind imellem 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *