Fornylig skulle vi, efter stærke elevønsker, lave chili cheese tops ude på efterskolen. Da jeg ikke lige kunne overskue 25 elever og en frituregryde på en gang, ledte jeg med lys og lygte efter en opskrift hvor de blev bagt. Jeg fandt nogle, men konsistensen var jeg knap så begejstret for. De var nærmest umulige at trille, skulle nærmere presses sammen, og til gengæld flød de lidt vel meget ud i ovnen. Smagen fejlede heldigvis ikke noget, så eleverne guffede dem i sig, men helt tilfreds var jeg ikke. Da datteren så efterspurgte noget lignende weekenden efter (noget med nogle tømmermænd…), måtte jeg finde opskriften frem og tweeke den en smule.Det viste sig, at en enkelt æggehvide var nok til at justere konsistensen og samtidig holde toppene i facon mens de bagte. Det er dejlig nem tømmermændsmad og kan bestemt også anbefales som snacks til øl. Her blev de serveret med lidt guacamole, men salsa eller ketchup er nok også lækkert. Alt efter hvor vild du er med chili, kan styrken justeres.
Bagte chili cheese tops (ca. 30 stk)
250 g revet cheddar
100 g hvedemel
50 g blødt smør
½ tsk salt
10-20 skiver grøn jalapeno, finthakket
1 æggehvide
Kom ost, mel, salt og smør i en skål og bland det godt. Tilsæt de finthakkede jalapenos. Kom en æggehvide i og ælt det sammen til en dej. Rul kugler på størrelse med en valnød og sæt dem på en bageplade.
Bages ved 180 grader i 10 minutter.