I virkeligheden laves waldorfsalat med bladselleri, men jeg har flere gange lavet det med andre rodfrugter og det fungerer rigtig fint. Jordskokker har en lidt nøddeagtig smag, hvilket er rigtig lækkert sammen med valnødder.
I denne version har jeg revet både jordskokker og æble, men hvis du gerne vil have lidt mere crunch, kan du blot skære begge dele i små tern.
Salaten er rigtig god sammen med retter med brun sovs; i går fik vi den til medisterpølse, men den dur også til julemaden, hvis man er til det.
Hvis man ikke er til bladselleri er denne salat et godt alternativ; personligt kunne jeg godt have fundet på OGSÅ at komme bladselleri i, da det knaser så dejligt – og i min verden smager godt. Grøntsagsskuffen bød dog kun på jordskokker i går, så vi måtte ‘nøjes’.
Waldorfsalat med jordskokker (4 salatglade personer)
500 g jordskokker
2 æbler
en håndfuld valnødder
100 g vindruer (blå eller grønne)
Dressing
1½ dl cremefraiche eller græsk yoghurt
1 tsk sennep
1 tsk sukker
knap 1 tsk salt
peber
Start med at røre dressingen sammen i bunden af en salatskål. Den skal være lige til den salte side, da jordskokkerne og de søde æbler godt kan bruge lidt salt.
Skræl jordskokkerne og æblerne og riv begge dele groft (du kan også skære dem i små tern). Pres en del af saften ud af det revne grønt, så salaten ikke bliver for sjappet. Vend jordskokker og æbler i dressingen. Hak valnødderne groft (jeg plejer egentlig bare at knuse dem i hånden) og pynt salaten med valnødder og vindruer skåret midt over.
Servér straks.