Tricolore-islagkage

Fredag var vi inviteret ud til nogle venner, og jeg havde lovet at tage dessert med. Vejret var jo fuldstændig fantastisk, så jeg lod mig inspirere af Lone Kjær, og lavede en parfait med smag af jordbær, vanilje og chokolade på en mandel-marengsbund. Det var et kæmpehit, og utroligt nemt at lave. I alt tog det nok 30 minutter at bikse ismassen og marengsmassen sammen, og så var der lidt bagning og noget frys. Jeg var lidt for utålmodig (der sker ellers aldrig…), og hældte jordbærmassen over vaniljeisen, inden den var ordentlig frossen, så det blev ikke helt så pænt som Lones, men smagen fejlede heldigvis ikke noget!
Det er en forholdsvis fyldig dessert; vi var 4 voksne og 4 børn, og der var riiigeligt! Jeg havde lavet lidt jordbærcoulis til, men islagkagen kan sagtens serveres uden noget.
Hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavet is før, er parfait et godt sted at starte. Man behøver ingen ismaskine, og ingredienslisten er ret kort. Resultatet er uovertruffent, og bestemt “piskeriet” værd.

Tricolore-islagkage (10 pers.)
Mandelbund:
150 g mandler
150 g flormelis
1 tsk bagepulver
4 æggehvider
Ismasse:
1 stang vanilje
6 pasteuriserede æggeblommer
½ l. piskefløde
100 g sukker
200 g jordbær + 40 g sukker
75 g mørk chokolade

Start med bunden: Kom mandlerne i en minihakker/foodprocessor,
og hak dem fint. Tilsæt flormelis og kør lidt mere. Bland bagepulver heri. Pisk æggehviderne meget stive, og vend mandelmassen forsigtigt i. Smør en springform (25 cm) og fordel marengsen heri. Bag mandelbunden i ca. 25 minutter ved 175 grader. Lad den afkøle helt inden isen kommes ovenpå.

Så kommer iscremen: Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med æggeblommer og sukker. Pisk til det er luftigt og hvidt. Pisk fløden til blødt skum og vend flødeskummet i æggesnapsen. Fordel iscremen i 3 forskellige skåle. Smelt chokoladen og vend i den ene skål. Blend jordbærrene med de 40 g sukker og vend i en af de andre skåle. Hæld chokoladecremen over mandelbunden og sæt formen i fryseren. Skålene med jordbær og vanilje kan med fordel også kommes i fryseren. Efter en times tid kommes vaniljemassen over chokoladecremen. Lad det fryse endnu en time eller to og kom tilsidst jordbærcremen i formen. Lad islagkagen fryse natten over – eller mindst 4 timer.
Tages ud af fryseren mindst 30 minutter før den skal spises.

IMG_0500

7 kommentarer
  • […] See the article here: Tricolore-islagkage […]

  • Piskeriset siger:

    Den ser også god ud – en lækker sommerdessert 🙂

  • Klidmoster siger:

    Ja tak! Det ser lækkert og ‘totalt nemt at gå til’ ud. Forestiller mig også varianten lys chokolade, vanilje og lakrids. Farvel talje 🙂

    • Signe siger:

      Hahaha. Overvejer også at lave en med rabarber, vanilje og lakrids – fik lige en ordentlig stak af nogle venner.

  • Hold fast den ser god ud. Det virker dog også til, at det ikke er en man laver lige i sidste øjeblik, men sikke en dessert til gæsterne. Glæder mig til at prøve opskriften.

    • Signe siger:

      Fordelen ved is til gæster er jo at man kan lave det flere dage i forvejen, så man ikke skal lave det i sidste øjeblik 🙂
      Held og lykke med opskriften!

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *