Jeg havde egentlig planlagt at menuen skulle stå på grydestegt kylling med agurkesalat i dag, men da agurken var slatten og jeg kom i tanke om at det ikke var sommer længere (!!!), blev det hurtigt ændret.
1 god økokylling
frisk timian
2 fed hvidløg
1 stort løg
lidt olivenolie
salt og peber
Parter kyllingen i 8 stykker, tag evt. skindet af lårstykkerne, læg dem i et ildfast fad. Kom lidt olie henover, timianstilke, hvidløgsfed skåret i skiver, løg i både, samt salt og peber. Ind i ovnen på 180 grader (jeg brugte varmluft, så kartoflerne kunne komme ind lidt senere) og så skal den bare stege i 40 min.
Ovnfritter
750 g kartofler
1 spsk paprika edelsüss
salt og peber
1 spsk olivenolie
Kartoflerne skrælles (kan udelades), skæres i både, og vendes med krydder og olie. Kom dem på en bageplade og sæt dem ind til kyllingen i ca. 25 min.
Jeg havde lige en halv knoldselleri, som også blev skåret i både og smidt med i ovnen, men det kan man selvfølgelig bare droppe.
Hele herligheden blev serveret med stuvet spidskål:
1 spidskål halveres og skæres i skiver. Koges i 1 dl vand i ca. 5 min, og jævnes med en meljævning af 3 dl mælk og ½ dl mel. Koges i yderligere 5 min, og smages til med salt, peber og revet muskatnød.
Så var der dømt efterårsfest på min tallerken.