Forleden aften var jeg noget brugt efter en hel dag som censor i engelsk (havde til gengæld lært mange sjove engelske vendinger; fx hedder mobning tilsyneladende bollying???), så aftensmaden skulle være nem. Dagen forinden havde jeg taget en lille øko-kylling op af fryseren, så det var ligesom måltidets omdrejningspunkt.
Da vi om søndagen havde snakket ugens måltider igennem, ytrede min mand ønske om chili con carne, så jeg tænkte at kyllingen kunne få et mexikansk twist, da der ikke lige var tid til chili i denne uge. Bønner har jeg altid i fryseren, og så var det ellers bare at ramme smagen fra chili con carne sådan nogenlunde, placere hele baduljen i Römeren og vente i 1½ time.
Vi endte ud med en fantastisk gang bønner og kylling, med masser af smag og fylde. Jeg laver med vilje ikke saucen for stærk, da ungerne også skal kunne spise den, og serverer så bare rigeligt med jalapenos “on the side”. Derudover fik vi et stykke brød og lidt skyr til.
Tex-Mex kylling i Römertopf (4-5 pers.)
1 kylling (1300 g)
400 g brune bønner
1 flaske/brik mosede tomater (500 g)
1 dl vand
1 spsk kakao
1 tsk røget paprika
1 tsk st. spidskommen
1 tsk st. koriander
1 spsk engelsk sauce
1 spsk soya
2 laurbærblade
1 stang kanel
1 gul peber
1 porre
2 fed hvidløg
1 løg
2 hele peperoncini
salt og peber
Hak løg, peberfrugt, porre og hvidløg fint. Kom det i den fugtmættede römertopf sammen med bønnerne. Hæld de mosede tomater over, og kom vand i flasken, ryst en gang, og hæld også det over grøntsagerne. Kom kakao, engelsk sauce, soya og krydderier i römeren og rør grundigt. Tilsæt salt og peber og placer den rensede kylling ovenpå bønnemassen. Sæt låg på og kom römeren i en kold ovn, der sættes på 225 grader. Bages i ca. 1½ time. Tag kyllingen ud, parter den og placer stykkerne ovenpå bønnerne. Serveres i römertopfen, med brød, jalapenos og skyr/creme fraiche ved siden af.
[…] Follow this link: Tex-Mex kylling i Römertopf […]
Hvad skal der gøres ved bønnerne inden, siden du henter dem i fryseren?
Jeg laver altid et helt kilo bønner ad gangen – lægger i blød og koger med nogle urter. Når de er kolde kommes de i en stor frysepose, bredes ud og fryses – så kan man brække så mange af som man nu skal bruge (billigere og med mere smag end dem fra dåse).
Amerikansk = bullying
Hvis du nu læser ALT det jeg skriver, så vil det fremgå at jeg er engelsklærer, og derfor godt kan stave til bullying!
At du er engelsklærer gør det da blot mere overraskende, at du ikke kender ordet.
Og jeg er sikker på, at Elsebeths indlæg var ment som en oplysning, og ikke et forsøg på at beklikke dine faglige evner.
God og kreativ kyllingeide, i øvrigt…
Som med alle jokes, falder det til jorden når det skal forklares, men here goes… Adskillige elever havde stavet bully med o, som i forstavelsen til Bollywood – hvilket jeg syntes var en meget sjov stavefejl!
Jeg ville på ingen måde nedgøre Elsebeth, blot gøre opmærksom på at jeg godt kan stave – også på engelsk 🙂
http://www.facebook.com/pages/Stop-Bollying/143303699103475
Tydeligvis er der andre end mig, der synes at det er en morsom stavefejl 🙂
Fantastisk opskrift. Har lavet den en gang og er i gang igen nu. Virkelig nemt og lækkert også til gæstemad. Jeg siger mange tak:-)
Tak fordi du huskede mig på den – den skal jeg vist også snart lave igen 🙂