Jeg er vist gået lidt i suppeselvsving, men når snotten løber er der bare ikke noget bedre end en varm portion suppe. I dag lod jeg mig inspirere af østerhattene i kassen, samt den fabelagtige kogebog Sølvskeen. Basen i suppen er en god hjemmelavet hønsefond; en grøntsagsfond er nok også fin.
Svampesuppe
200 g portobellosvampe (eller markchampignon)
200 g østershatte
½ l hønsefond
½ løg
1 fed hvidløg
1 dl piskefløde
1 spsk hvidvinseddike
salt og peber
karse til pynt
Hak løg og hvidløg fint. Skær portobellosvampene i grove tern og riv østerhattene i lange flager.
Varm lidt olivenolie op på en pande, rist løg og hvidløg til de er klare, tilsæt svampene og rist til de er gennemstegte. Imens koges fonden op i en gryde. Kom langt størstedelen af svampeblandingen op i gryden sammen med piskefløden. Blend med en stavblender og smag til med eddike, salt og peber. Anret på et par tallerkner med de resterende svampe i midten og karse på toppen. Server med et godt stykke brød til.
Jeg tror denne suppe kunne være rigtig lækker som forret til en større middag, men så ville jeg nok køre den igennem en sigte – det blev den altså ikke denne onsdag i marts 🙂
Kære Hanne
Det ser godt ud, og interessant! Håber det hjælper dig!
Jeg tror, – jeg skal til at finde min hyldebærsaft frem, jeg begynder guderne hjælpe mig også at snotte.
knus
Vibeke
Hej Signe
Det ser godt nok lækkert ud. Jeg må vente til at afprøve det til fredag, hvor mine kasser kommer.
Lige et lillebitte velmenende råd: undgå mælkeprodukter som mælk og fløde når du er forkølet. De er slimdannere og kan gøre dig endnu mere snottet.
God bedring!
Glad hilsen
Malou
@Vibeke – jeg hedder nu Signe 🙂
@Malou – tak for rådet med mælkeprodukterne, det skal jeg skrive mig bag øret. Nu er snotten heldigvis næsten lettet.
Hilsen Signe
Hej Signe
Lyder som en dejlig suppe. Måske den skal på menuen en mandag på min suppedag:)
God bedring.
Hilsner fra hANNE