Jeg læser en del engelsksprogede blogs, hvilket ofte er meget inspirerende, men godt kan være en udfordring i forhold til omregning af opskrifter. Heldigvis har jeg en app til iPad’en hvor det er nemt at omregne, men den omregner jo altid massefylde til massefylde og ikke til vægt, som jeg helst vil have. Derfor kræver det en del omregninger at få opskriften til at være præcis som jeg gerne vil have den. Jeg er her meget glad for min nye vægt, som vejer meget nøjagtigt, og er nem at nulstille i mellem de forskellige vejninger – desuden fylder den ingenting i skuffen.
Forleden så jeg en opskrift på squashkage på den amerikanske blog A Brown Table, som jeg virkelig havde lyst til at prøve. Min husbond var kommet hjem fra arbejde med en squash på 2½ kg (!!!), og noget skulle den jo bruges til, så der blev både til squashkage og zucchini alla parmigana. Jeg justerede opskriften lidt, droppede fignerne og brugte lidt forskellige tørrede frugter i stedet, og endte ud med en fin squashkage, som holder godt på saftigheden.
Squashen skal forberedes lidt, rives og gives et par minutter i microovnen (alternativt kan den dampes i et par minutter), hvorefter den skal dryppe af, men selve dejen er meget nem at røre sammen. Jeg synes måske nok godt at den kan være lidt sødere, så jeg har skrevet opskriften med lidt mere sukker end jeg brugte (bruger du brun farin i stedet for muscavado-sukker, skal den have yderligere 25 g). Desuden skal man lige være opmærksom på at dejen er lidt sej at røre sammen; der er ikke specielt meget væske i forhold til tørstof, men squashen skal nok få kagen til binde fint sammen.
Squashkage med tørret frugt (1 brødform)
500 g revet squash (fjern evt kernerne først)
150 tørret frugt, skåret i mindre stykker (jeg brugte rosiner, morbær og dadler)
150 g mørk muscavadosukker
1 tsk vaniljesukker
240 g hvedemel
½ tsk tørret ingefær
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 nip salt
50 g hakkede valnødder
2 store æg
½ dl neutral olie
½ dl yoghurt
Flormelis til drys
Vej squashen af og kom den i en skål, der kan tåle microovn. Giv den 2 minutter på fuld knald og kom den op i en sigte foret med et viskestykke. Lad den dryppe af i 30 minutter, og pres så yderligere væske ud af den ved at dreje viskestykket rundt om squashkødet.
Bland mel med hakkede valnødder, salt, bagepulver, natron, ingefær, vaniljesukker, muscavadosukker og tørret frugt. Rør æg sammen med olie og yoghurt. Kom squash og æggemasse ned i melblandingen, og rør det hele godt sammen med en grydeske.
Smør en brødform og kom dejen herned. Glat den på overfladen en våd ske. Sæt kagen nederst i ovnen og bag den ved 175 grader i 70-80 minutter. Mærk efter med en pind om den er færdig. Lad kagen afkøle i 10 minutter på en rist, førend den vendes ud af formen.
Drys med lidt flormelis og server kagen lun eller kold.