I sidste uge kom min mand hjem med et par kæmpe squash, som han havde fået af en kollega. Da vi bare elsker zucchini alla parmigiana, kom det på bordet samme aften. Dog var der lidt squash tilovers, som jeg bare stillede på i køleskabet. Lidt kom i bunden af en grydestegt kylling, hvorimod resten kom i en brownie-opskrift, som jeg faldt over på den amerikanske hjemmeside King Arthur Flour. Jeg følger dem også på instagram, og der er altså virkelig meget inspiration at hente der.
Som altid, når man kommer grøntsager i kage, bliver brownien enormt saftig. Her var den så yderligere beriget med både chokolade og kakao, så den bliver meget intens i smagen. Jeg valgte at komme lidt chokolade-ganache på toppen, men det kan man jo altid vælge fra.
Har du en foodprocessor, tager det et øjeblik at lave dejen, men ellers kan du bare rive squashen helt fint og komme i dejen. Der er ikke ret meget fedtstof i dejen, men det opvejes da heldigvis af den høje mængde chokolade 😉
Vent med at skære kagen ud til den er helt kold, så får du nogle flottere stykker.
Squash-brownies (ca. 20 stk)
225 g squash (hvis den er meget stor, tages kernerne ud)
50 g smeltet smør
3 æg
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
50 g kakao
½ tsk frysetørret kaffe
½ tsk bagepulver
1 nip salt
60 g hvedemel
125 g hakket chokolade ca. 60% kakaoindhold
Ganache af:
125 g chokolade
50 g fløde
Tænd ovnen på 175 grader. Kom den ordnede squash i en foodprocessor sammen med smeltet smør og æg.
Kør til squashen er fuldstændig findelt. Tilsæt mel, kakao, sukker, vaniljesukker, kaffe, bagepulver og salt. Kom den hakkede chokolade ned i dejen og giv den et par drøn, bare så chokolade bliver lidt yderligere hakket.
Hæld dejen i en smurt form, ca. 23*23 cm.
Sæt formen midt i ovnen og bag kagen i ca. 30 minutter. Lad den køle på en rist. Når kagen er kold, vendes den ud på et bræt.
Lav ganachen ved at hakke chokoladen, komme den i en lille skål og hælde fløden over. Sæt skålen i microvnen i et minut, og rør så til du har en blank masse. Dette kan selvfølgelig også gøres i en lille gryde. Pas på med at give chokoladen for meget varme, så gryner den. Hæld den varme ganache over den kolde kage, og bred den til kanten. Sæt evt. kagen på køl til ganachen er stivnet, og skær den så ud til fine, kvadratiske brownies.