Sprøde fennikelringe

Da vi var i Rom for nogle år siden, blev vi lidt overraskede over IKKE at få serveret grissini alle vegne. Til gengæld kom der konstant en kurv med små sprøde ringe på bordet, oftest med fennikelfrø, men også med salt, rosmarin eller chili. I Rom kunne man købe dem i alle supermarkeder, men herhjemme har jeg kun set dem i italienske specialbutikker, hvor prisen er hamper, så hvorfor jeg aldrig før har tænkt på at bage dem selv, ved jeg virkelig ikke.
Jeg prøvede ikke på at lave dem grovere eller noget, men som oftest med hjemmebag mætter det noget mere end købebrød, så det er lidt en “farlig” snack at servere før man skal have 5 retter mad, men det gik endda. Vi var 8 mand og portionen passede fint som pre-dinner snack. 
De små Tarallucci laves lidt a la bagels, hvor de koges først, men da de jo er noget mindre, er de klart nemmere at stå med. Desuden er dejen nem at arbejde med. Efterfølgende snakkede min datter og jeg om at lave dem på samme måde som bagels næste gang; hvor de rulles til kugler og hullet laves med en finger; i stedet for denne model, hvor de rulles til pølser og samles i ringe – en del af dem gik nemlig op i kogningen. Det betyder jo intet for smagen, men de må jo også gerne være pæne at se på.

Sprøde fennikelringe (40-50 stk)
200 g fint durummel
200 g hvedemel
1 tsk salt
1 spsk friskkværnet sort peber
1 spsk fennikelfrø
50 g gær
1 dl olivenolie
1,5 dl lunkent vand

Hæld de to typer mel i en røreskål. Tilsæt salt, peber og fennikelfrø og rør det hele sammen. IMG_2360
Opløs gæren i vandet og kom vand og olie i melblandingen. Ælt det hele grundigt sammen til du har en smidig dej. Dæk dejen til og lad den hæve i to timer.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Del dejen i 4, som hver rulles ud i pølser og deles i 10-14 stykker. Rul hvert stykke dej til en pølse og form til en ring, husk at presse enderne godt sammen.IMG_2365
Varm ovnen op til 180 grader og sæt en stor gryde vand over med letsaltet vand. Når vandet koger, kommes dejringene ned i vandet; alt efter grydens størrelse 5-8 stk ad gangen. Når ringen stiger op til overfladen, fiskes den op med en hulske og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Når bagepladen er fyldt sættes den ind midt i ovnen og ringene bages i 10 minutter. Skru dernæst ned til 150 grader og lad ringene bage i yderligere 15 minutter. Vend ringene og giv dem 10 minutter mere – de skal føles sprøde.
Lad dem afkøle på en bageplade og server som snack (de kan sagtens holde sig i en uge i en kagedåse).

IMG_2376

8 kommentarer
  • Anne-Marie siger:

    Det var nogle pudsige ringe. Skal de være gennemsprøde eller er det kun overfladen? Det er godt nok meget gær til den mængde mel og hævetiden er jo også lang, kan det smages igennem? Tror du den kan skæres ned?
    Jeg er vild med fennikel, så den skal helt sikkert have et forsøg.

    Hilsen
    Anne-Marie

    • Signe siger:

      Har du bedre tid kan du altid skære i gærmængden. Man skal blot huske at fedtstof hæmmer gærs hæveevne, og derfor bruges der forholdsvis meget gær til en lille portion dej her – man kan ikke smage gæren overhovedet.
      Ringene skal være sprøde hele vejen igennem – tænk på dem som runde grissinier 🙂

  • Lis siger:

    Jeg er også vild med italiensk mad. Kender godt de købte ringe som vi kan købe for ca. 1,50€.
    Nu vil jeg prøve de opskrift vi får gæster i næste uge som er på gennemrejse og skal videre til Italien på efter 2 dage her. Har netop tænkt mig at lave italiensk menu til denne aften. Jeg vil bla lave fyldte squashblomster til forret.

    • Signe siger:

      Squashblomster er bare vildt lækre – men ret svære at opdrive i Danmark.
      Det er nærmest umuligt at lave en italiensk middag uden en eller anden form for brød, så disse er da et sjovt alternativ 🙂

      • Lis siger:

        Jeg er så heldig at have en italiensk forretning ca. 25 min fra hvor jeg bor. De får hver uge råvarer fra Italien. Når jeg køber tomater smager de at solmodne tomater – ja alle deres varer er første klasses. Jeg køber også Tippo 00 som er det rigtig mel til pizza.
        De har gerne en stor kasse fyldt med peberfrugter som er stødt eller der er en lille fejl ved. I kassen er der gerne 15 store røde peberfrugter. Dem plejer jeg at lave en peberfrugt pesto med mandler. Hælder det på glas og spiser det som tilbehør til mine retter istedetfor “sovs”.

        • Lis siger:

          Hov glemte lige at skrive at 15 store røde peberfrugter koster 2€ altså 15,- kr.

          • Signe siger:

            Er da næsten ikke misundelig 😉
            Er jo fornylig flyttet til en mindre by, og har bestemt lige skulle vænne mig til udvalget i butikkerne. Specielt økologiske varer kan være svære at finde uden at skulle køre efter det, så fra næste uge får jeg en kasse med økologisk frugt og grønt leveret til døren – glæder mig meget 🙂

  • […] ← Rabarber-mascarponeis Sprøde fennikelringe → […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *