Inspireret af martsnummeret af Spis Bedre, stod gårsdagens menu på kyllingenuggets med ovnfritter. Det er måske ikke verdens sundeste mad, men jeg havde sneget en del pastinak-fritter ind blandt de almindelige, og så med lidt grøn salat til – så går det vist endda.
Spis Bedre havde vendt deres nuggets i en blanding af spelt flakes og parmesanost, men da der ikke er nogen cornflakes-spisere herhjemme, måtte jeg finde på noget andet. På Bones‘ har ungerne flere gange fået kylling vendt i kokos, og jeg havde på et tidspunkt set en opskrift hvor nuggets blev vendt i kiksekrummer, så jeg lavede min egen blanding – og det blev rigtig vellykket. De blev dejligt sprøde, uden at være ALT for panerede (hvilket de købte jo altid er!), og ungerne var ret vilde med dem.
Endnu engang måtte jeg droppe den økologiske kylling, da sådan nogle nuggets er bedst af kyllinge-inderfilet, og sådan en pakke fås ikke økologisk 🙁 Alt tilbehøret var dog økologisk, så vi overlever vist også denne gang…
Sprøde nuggets (4 pers.)
1 pakke kyllinge-inderfilet (450 g)
1 æg
2 spsk mælk
5 digestive kiks
1 dl grovvalsede havregryn eller speltflager
½ dl kokos
salt og peber
neutral olie til stegning
Halver inderfileterne. Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken. Kom kiks, gryn og kokos i en minihakker og hak det semi-fint; hæld blandingen i en dyb tallerken og krydr med salt og peber. Dyp kyllingestykkerne, først i æggeblandingen og dernæst i paneringen. Læg stykkerne på en stor tallerken eller et bræt, og lad dem ligge i 10 minutter, så paneringen sidder ordentlig fast.
Varm ca. 1 dl olie op på en pande (på halvhøj varme) og steg kyllingestykkerne af et par omgange – vær sikker på at de er gennemstegte, men de skal jo heller ikke steges tørre. Det tog ca. 5 minutter på mit komfur.
Server med gode ovnfritter, grøn salat og masser af ketchup 🙂
Jeg plejer at bruge rasp, parmesanost, karry, salt og hvidløgspeber.
Men dine lyder gode, så dem må jeg prøve næste gang 🙂
De ser rigtig fine ud – spændende blanding du fik lavet 🙂
@Britta: Ja, og den søde kokos gør dem meget børnevenlige. Jeg tror nu også jeg prøver med parmesanost en anden gang – det elsker vi allesammen herhjemme.
@Andrea: Jeg kan ikke rigtig forestille mig at blandingen dur til noget andet, men det virkede fint til kylling 🙂
Det lyder helt vildt godt, men nu spørger jeg lige: Hvis man alligevel hælder dem i hakkeren, hvorfor så grovvalsede havregryn?
@Anne: Du har nok ret, men det var fordi at jeg brugte grovvalset spelt!
Du kan formentlig bruge helt almindelige havregryn 🙂