Når vi har glemt at planlægge mad en hverdagsaften, ender vi rigtig tit med at få “kulsvier” – man har stort set altid ingredienserne i køleskabet og det tager et øjeblik og et minimum af hjerneaktivitet at rode sammen (hvilket er særligt godt en mandag aften, hvor man er fuldstændig skeløjet af træthed). Ungerne elsker det, og hvis du laver en ordentlig skudefuld salat til, så går det nok med den høje fedtprocent.
Jeg har set en del opskrifter på nettet, hvor carbonara bruges i flæng, som pasta med æg og fløde og alt muligt underligt, men jeg er altså mest til den klassiske model, hvor smagen kommer fra bacon, sort peber og parmesan – og INTET andet – så må man spise noget sundt ved siden af!
Spaghetti carbonara (4 pers.)
500 g god spaghetti
1 æg og 1 æggeblomme
1 dl piskefløde
25 g friskrevet parmesanost (+ekstra til drys)
100 g god bacon i små tern
kværnet sort peber
Sæt en gryde vand over til pastaen, husk at salte godt. Når vandet koger, tilsættes pastaen og den koges til den er al dente (husk at røre undervejs). Imens røres “sovsen” sammen. Kom æg, æggeblomme og fløde i en skål og rør det sammen med en gaffel. Tilsæt parmesanost og rigeligt sort peber. Steg baconen sprød på en pande.
Når pastaen er dryppet af, kommes æggemassen og baconen i, og der røres godt (bare rolig, den varme pasta tilbereder æggemassen, så der er ingen salmonellafare). Server med lidt ekstra sort peber og et drys parmesanost. Spis salat til 🙂
Det forbliver en af mine evige favoritter! Vi fik det i sidste uge da jeg klokken ca 17.30 opdagede at den lammegryde jeg ville lave, skulle simre i 1½ time… Det var jeg bare for sulten til at kapere 🙂
Forståeligt nok. Jeg bliver heller aldrig træt af carbonara, det er bare en klassiker!
Ved du hvad, jeg har kun fået det en gang som barn! Min mor var ikke ligefrem en ørn i et køkken og det gik da helt galt den dag. I mit hoved er det derfor æg og bacon med spagetti. *Gys*
Måske skulle jeg selv gøre forsøget, opskriften ser jo lækker og overskuelig ud.
Knus M
Den ret laver jeg også af og til, men uden æg, jeg kan altså ikke forlige mig med æghaløjet i min spaghetti, men du har ret, den kan man altid lave i en fart.
Knus
Vibeke
Jeg er faktisk slet ikke glad for æg ellers, men lige i denne ret hører det bare med!
Det skal jeg helt sikkert prøve at lave. Jeg har gjort det en enkelt gang eller to og kan rigtigt godt lide det. Men din beskrivelse er så nem at gå til – i forhold til, hvad jeg har set andre steder. Tak for det.
Velbekomme – og det er virkelig nem mad, man bliver ved med at komme tilbage til 🙂
[…] nok overhovedet ikke været noget problem at finde opskrifter. Indtil videre har den stået på carbonara, pasta med skinke og ærter, alio e olio, arrabiata og frisk pasta med smør. Næste gang skal vi […]