Solbæris

Som jeg har nævnt tidligere, har jeg fået en lokal bær-forbindelse, Ømosebær, så forleden var jeg ude og hente en kasse med friskplukkede solbær. Når man står med så mange solbær, er det klart en fordel at finde på nogle opskrifter hvor de ikke allesammen skal ordnes lige grundigt. Solbær er små og der er mange ribber og stilke på, så jeg vidste at jeg ikke skulle lave marmelade af det hele – den slags rækker min tålmodighed slet ikke til.

IMG_5075

Vejret er jo dejligt i disse dage, så en gang is lød som en god idé. Jeg har en saftpresser til min foodprocessor, og den er nok ikke den mest effektive i verden – den overskydende pulp var i hvert fald noget våd. Har du en rigtig saftpresser, så skal du formentlig bruge lidt færre bær. Alternativt kan du give bærrene et par drøn med en stavblender og stille dem til afdrypning i en sigte, men så skal du nok pille ribberne fra først.
Isen får en dejlig ren smag af solbær, samtidig med at den er cremet og lækker pga fløden og den kondenserede mælk.
Jeg havde desværre ingen frysetørrede solbær, så den færdige is fik et drys hindbær, men godt smagte det alligevel.

Til denne is bruger jeg en ismaskine, har du ingen, kan du komme isen i en beholder i fryseren og røre i den hver halve time. Isen er også utrolig velegnet til pindeis lavet i forme – der behøver du ingen ismaskine.

Solbæris (ca. 1,5 liter)
knap 1 kg solbær (3½ dl ren saft)
1 ds. kondenseret mælk (den søde)
3 dl piskefløde

Start med at tage et forklæde på – du vil IKKE have solbærsaft på tøjet!
Skyl solbærrene og kør dem igennem en saftpresser. Du skal ende ud med mellem 3 og 4 dl ren saft. Pisk den kondenserede mælk i saften. Tilsæt piskefløden og rør massen godt igennem.
Kom ismassen i en ismaskine og kør til isen er tyk og cremet. Kom den færdige is i en bøtte med låg (TIP: Læg bøtten i fryseren imens isen laves, så smelter den færdige is ikke, når den kommer heri) og sæt den i fryseren i et par timer.
Serveres med lidt frysetørrede bær på toppen.

IMG_5081

Dette indlæg indeholder affiliate links

2 kommentarer
  • […] ← Solbæris […]

  • […] der er til bagning over vinteren. Af den kæmpe kasse solbær fra Ømosebær har jeg lavet saft, is, rødgrød, marmelade og sat en enkelt portion solbærrom over. Det er da fuld […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *