I fredags fik jeg pludselig lyst til æblekage. Dog skulle det ikke være en kæmpe kage, da vi ikke rigtig var hjemme om lørdagen, så da jeg så Annes indlæg om små mazariner med chokolade, fik jeg en ide. Jeg lavede mazarinmassen på samme måde som Anne, men droppede chokoladen, og tilførte i stedet små æbletern vendt i kanelsukker. Kagerne blev meget lækre, saftige og marcipanagtige, men med lidt friskhed fra de små æbletern, samt lidt sprødt fra de hakkede mandler. Det er vist ikke sidste gang jeg bager dem. Jeg fik 9 kager af denne portion, bagt i helt almindelige muffinsforme, men man kan også vælge at bage den som en lille skærekage, brug en 20 cm’s springform eller tilsvarende.
Små æblemazariner (9 stk)
100 g blødt smør
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg
60 g hvedemel
1 æble
10 mandler
1 spsk sukker blandet med 1 tsk kanel
Riv marcipanen groft og pisk den sammen med sukker og blødt smør. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt imellem. Vend hvedemelet i og fordel massen i 9 muffinsforme.
Skræl æblet og skær det i små tern. Vend æblestykkerne med kanelsukker. Hak mandlerne groft og bland dem med æblerne. Fordel æble/mandelblandingen ovenpå mazarinmassen, og pres dem lidt ned i massen. Bag kagerne ved 190 grader i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en rist og nyd dem kolde.
Mums, de ser gode ud.
De var supergode. Det var vist lige weekenden til æblekager – dine muffins så også lækre ud.
Uhm de blev gode! Fin blog, du har!
Tak skal du have, og tak fordi du lige huskede mig på den opskrift