Slut på ferie

Så er sommerferien officielt slut herfra – eller det vil sige at jeg skal da først starte på mit nye “job” (løntilskud på det lokale 10. klasse center frem til jul) i næste uge, men jeg er nu almindelig ledig igen, hvilket indebærer ansøgningsskrivning for fuld skrue. Skulle nogen af mine læsere kende til en skole i Østjylland, der står og mangler en habil engelsk- og kristendomslærer, så sig endelig til – ledighed er noget møg!
Nå, men i år har vi haft den mest afslappede sommerferie, fuld af gode oplevelser. Vejret var som så, men det må man jo påregne når man holder ferie i Danmark. Vi startede ferien med at holde et brag af en 2×40 års fødselsdag (mere om maden i et senere indlæg). Vi holdt festen på min gamle skole; Levring Efterskole, over en hel weekend, og det var simpelthen præcis sådan en fest, som min mand og jeg havde drømt om. Maden sad lige i skabet, både mængderne og tilberedningen. Alle gæster havde tjanser undervejs, og det hele forløb perfekt. På vej hjem søndag, spurgte nogle af vores venners datter, om vi ikke snart skulle holde sådan noget igen – det havde været SÅ sjovt 🙂
Resten af ferien har vi været i svigerforældrenes sommerhus i det nordjyske, med udsigt til Kattegat, og lange gåture ved stranden med hunden. Vi har spillet spil med ungerne, stenet Matador til den helt store guldmedalje, og spist dejlig mad i godt selskab. Når vi er i sommerhus, bliver det sjældent de vilde opskrifter, da der ikke er nogen vægt, og tørlageret ikke er så stort, men vi får da dejlig mad alligevel. Grillen blev ikke brugt så meget i år, vejret satte ligesom sine begrænsninger på det, men en enkelt langtidsstegt og derefter grillet lammeryg blev det da til 🙂
Jeg har samlet lidt billeder af det kulinariske indtag på ferien, og senere kommer der også en anmeldelse af Luneborg Kro, hvor vi fik dejlig mad sammen med vores gode venner.

Pizza med porchetta fra San Giovanni Aalborg

 

Knuds gigantiske rejecocktail. Komplet med dåseasparges og købt thousand island – det smagte af firserne!

Sørens “bambi surprise”. Udbenet dyrekølle pakket ind i lammeslag og langtidsstegt.

Bøfsandwich med brun sovs.

Kanelsnurrar. Inspireret af Meyer, lavet af Signe 🙂

10 kommentarer
  • Hanne siger:

    Griner stadig lidt af bambi surprise…

  • Elsebeth siger:

    I har levet godt, må jeg sige. Bambi surprise var da lige til Luneborg Kros menukort.
    Krydser fingre for et rigtig godt job meget snart.
    Elsebeth

  • Marie siger:

    Lyder som en dejlig ferie, søs. Jeg er især pjattet med den sovseneklædte bøfsandwich som jeg mangler at opleve IRL 🙂

    • Signe siger:

      Ja, den har du til gode. Man skal overvinde sig selv første gang, men så ser man sig aldrig tilbage derefter 🙂

  • vila siger:

    Rigtig lækre billeder. Pizzaen ser rigtig god ud, den må jeg prøve. Jeg lavede små pizzaer til mine børns madpakker og skovtur i weekenden her, jeg brugte denne gode opskrift: http://www.madopskrifter.info/sma-pizzaer-til-brunch-eller-madpakken/

  • Mette siger:

    Faldt lige over din blog da jeg søgte på feriemad og den er super god:-) Synes også at især Pizzaen ser vildt lækker ud:-) Til lidt inspiration på ferieretter kan jeg anbefale denne side: http://www.fdm-travel.dk/madopskrifter/

    • Signe siger:

      Tak for link og ros. I forhold til ferieretter synes jeg nok at FDMs liste er lidt for simpel – man har forhåbentlig smagt andet end spaghetti med kødsovs i Italien, Moussaka i Grækenland osv.

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *