Skribentens kage

Dette er endnu en testbagning for Philosophical Food Crumbs (jeg fortæller mere om projektet her). Jeg har egentlig fået frie hænder i forhold til hvad jeg havde lyst til at teste fra kogebogen, men Rachel kom da med et par anbefalinger. Denne kage var den første hun nævnte.
Det er en meget simpel chokoladekage, hvor man ikke engang behøver at smelte smør, piske æg og sukker til æggesnaps osv. Bare hele baduljen i en stor skål, piske helt vildt og tilsætte kaffe – NEMT. Der er temmelig meget hævemiddel i, så kagen bliver meget høj i ovnen. Den falder dog sammen mens den køler af, så den bliver lækker og svampet.
Da jeg var løbet tør for flormelis (ja, jeg ved heller ikke hvordan det skete?), valgte jeg at rive lidt hvid chokolade over kagen. Du kan også lave en decideret glasur, eller bare drysse med flormelis. I følge opskriften skulle kagen bages i en randform, så det prøvede jeg. Jeg kan nærmest ikke huske hvornår jeg sidst har brugt randindsatsen til min springform, så jeg var meget spændt på om kagen ville slippe formen, men det gik fint. Husk at smøre den godt.
Målene er oversat fra amerikanske, så de er lidt skæve.

Skribentens kage (24 cm’s randform)
4 dl hvedemel
4,5 dl sukker
1,75 dl kakao
2 ægIMG_1373
1 dl neutral olie
1½ tsk natron
1½ tsk bagepulver
1 tsk salt
2,3 dl mælk
2 tsk vaniljesukker
2,3 dl varm, stærk kaffe

Kom alle ingredienser undtagen kaffe i en stor skål. Pisk med håndmikser eller røremaskine i 2 minutter for fuld drøn. Tilsæt den varme kaffe og rør godt rundt. Dejen er meget tynd.
Smør en stor randform grundigt med olie eller smør. Hæld dejen heri. Bag kagen ved 175 grader i ca. 35 minutter. Lad den afkøle let på en rist (her falder den typisk sammen), og fjern så ringen. Lad den afkøle lidt mere, og vend den så ud på et fad. Dekorer kagen med revet hvid chokolade eller et drys flormelis.

IMG_1387

4 kommentarer
  • Gitte Hansen siger:

    Uhm den ser lækker ud og sikke nem en opskrift. Alle ingredienserne er jo i køkkenskabene. Herligt. Hvad venter jeg på 😉
    Tak fordi de spændende historiske opskrifter, de holder jo også i 2013
    Mange hilsner
    Gitte

  • Sofie siger:

    Åh hvor ser den bare god ud! Der er bare noget over en kage i randform 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *