Sellerisalt

Nu er vi jo begyndt at bevæge os ind i simre-sæsonen igen, og forleden dag havde min datter bestilt gnocchi – uden nogen form for specificeret tilbehør. Jeg valgte derfor, at vi skulle have oksebryst i Bloody Mary (ligesom denne ret, bare med en anden udskæring), en ret hvortil man bruger en hel bladselleri. Typisk fryser jeg toppene i min “fond-pose”, hvor jeg har alverdens grønt, klar til at hælde i en fondgryde. Denne pose er dog temmelig fuld p.t. og jeg er ikke meget for bare at smide velsmag i skraldespanden. Når nu jeg skulle bruge Bloody Mary til at hælde over kødet, var der ikke langt til tanken om sellerisalt.

Jeg har næsten altid en form for kryddersalt stående; både salvie-, brændenælde– og løvstikkesalt er meget anvendelige, og kan holde sig næsten for evigt, så længe man sørger for at tørre det grundigt.
Saltet får en meget intens smag og duft af selleri, så man behøver ikke bruge ret meget ad gangen. Desuden er jeg overbevist om at du også kan bruge bladene fra knoldselleri til at lave sellerisalt, da de også smager dejligt.

Sellerisalt (1 glas)
bladene fra en bladselleri (ca. 2 håndfulde)
200 g groft salt

Skyl bladene og tør dem grundigt i et viskestykke eller med køkkenrulle.

IMG_3627
Kom bladene i en foodprocessor sammen med saltet. Kør til saltet har skiftet farve og bladene er helt findelt.

IMG_3631
Fordel saltet på en bageplade med bagepapir.

IMG_3634
Sæt det i ovnen ved 130 grader i ca. 30 minutter. Mærk efter om saltet er helt tørt. Det hænger typisk sammen i klumper, så giv det evt. en tur mere i foodprocessoren eller stød det i en morter.
Gemmes på glas, og er en supergod værtindegave.

IMG_3645

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *