Scones

Når man får en ubændig lyst til lune boller, og ikke gider vente på hævning osv, er scones vejen frem. Forleden så jeg at Nadia havde lagt et billede på sin FB-side af lune scones med marmelade, og jeg har tænkt på dem lige siden.
Scones er en klassisk “bolle” fra Skotland og spises traditionelt med jordbærmarmelade eller clotted cream, som er en slags ekstra fed creme fraiche. Jeg har smagt clotted cream en enkelt gang, og var ikke den store fan, så herhjemme bliver scones bare serveret med marmelade og smør.
I sidste uge var jeg så heldig at falde over en hel kasse danske jordbær til bare 100 kr, så der blev kogt marmelade til den helt store guldmedalje. Jeg har blogget om marmelade før, men lavede denne gang både en blendet variant med masser af vanilje, en variant med hyldeblomstsaft og en med mynte. Nu er der marmelade til hele vinteren, hvilket jo er en skøn ting.
Nå, tilbage til de der scones; det er vigtigt at dejen ikke æltes, den skal bare lige røres sammen. Scones er noget federe end normale boller, og skal helst spises samme dag – grundet bagepulveret bliver de hurtigt tørre. De kan dog sagtens ryge en tur på risteren dagen efter.
Min udstikker er ret så stor (ca. 10 cm i diameter), så jeg fik kun 5 scones ud af denne opskrift. Brug et slankt glas eller en mindre udstikker, og så kan du lave op til 12 scones af opskriften.

Scones (5-10 stk)
225 g hvedemel
4 tsk bagepulver
½ tsk salt
50 g smør
50 g sukker
1½ dl kærnemælk (alternativt ½ dl yoghurt blandet med 1 dl mælk)

Bland mel, bagepulver og salt. Nulr smørret ud i melblandingen. Tilsæt sukker og rør det rundt. Kom kærnemælken i og ælt det hurtigt sammen. Tryk dejen ud på en meldrysset bordplade i ca. 1½ cm’s tykkelse. Udstik små cirkler og sæt dem på en bageplade. Pensl dem evt. med mere kærnemælk og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Spis med masser af marmelade og nybrygget te.

 

2 kommentarer
  • foodfanatic siger:

    Kære Signe
    Skulle lige til at skrive “hvor sjovt, jeg har også lige….”, indtil jeg læste indlægget. Dejligt at kunne inspirere til sconesbagning. Der findes få ting bedre end hjemmelavet marmelade på nybagte scones. Ja, så skulle det da lige være snickerskagen 😉
    Kh Nadia

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *