Scones med chokoladestykker

Jeg kan tydeligt huske at kærnemælksscones var noget af det første jeg lærte at lave i hjemkundskab i skolen – de smagte helt anderledes end min mors kerneboller, og så var der et eller andet fedt ved at trykke dem ud med et glas…
Opskriften her er peppet op med ret meget smør og så god hakket chokolade (hvilket jo hjælper på det meste bagværk), og er oprindeligt fra Heibergs børnedessertcirkus. Som alt andet bagepulverbrød smager de bedst samme dag, men pga af den høje fedtprocent og chokoladen er de altså OK dagen derpå (Morten Heiberg foreslår at man rister dem på brødristeren, men med mindre man er helt vild med at skrubbe sin brødrister for chokoladerester, kan jeg ikke anbefale det).
Jeg har meget sjældent kærnemælk ved hånden, men yoghurt naturel blandet med mælk virker fuldt ud ligeså godt.
Jeg serverede dem som den søde afrunding på en lækker brunch, hvilket bestemt faldt i god jord – men jeg har nu også haft succes med dem som efter-svømning-snack 🙂

Scones med chokoladestykker (ca. 20 stk)
550 g mel (gerne ubleget hvedemel)
225 g smør
100 rørsukker
2 tsk vanillesukker
4 tsk bagepulver
4 dl kærnemælk (eller 2 dl yoghurt blandet med 2 dl skummetmælk)
1 nip salt
100 g god hakket chokolade

Kom mel og salt i en skål, og nulr smørret ud i melet. Tilsæt sukker, vanillesukker, hakket chokolade og bagepulver. Tilsæt kærnemælken og ælt dejen sammen (det bliver en lidt klistret dej). Kom dejen ud på et meldækket bord og klap den ud i ca. 2 cms tykkelse. tryk scones ud med et glas (4-5 cm i diameter), og fordel dem på et par bageplader. Bag dine scones ved 210 grader, næstøverst i ovnen, i ca 10 minutter (de virker bløde når du tager dem ud, men er de lysebrune i bunden, er de færdige).

5 kommentarer
  • Jule Mig siger:

    Har endnu ikke haft held med at lavde sådanne nogle… De bliver altid enten for klæ eller tørre…

    Måske jeg lige skulle give disse et sidste forsøg.

    Hyggehygge
    Marianne

  • Signe siger:

    Ja, disse er da hverken eller 🙂

  • Piskeriset siger:

    De ser skønne ud!

    Chokoladescones får mig altid til at tænke på gymnasiet, hvor det var noget af det eneste value-for-money, man kunne få i kantinen (sådan set ud fra en teenagers synspunkt – især fordi kantinemaden generelt var ret kedelig ;-)). Jeg tror desværre ikke, jeg har fået det siden, men det må jeg jo gøre noget ved på et tidspunkt!

  • Signe siger:

    Det er sjovt som visse former for mad hører til i bestemt perioder af ens liv – heldigvis er det her en opskrift, der er værd at tage op igen 🙂

  • […] her er inspireret af denne og denne – jeg skriver dem, som jeg lavede […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *